Лидерът на БСП Корнелия Нинова ще вземе участие в международния

...
Лидерът на БСП Корнелия Нинова ще вземе участие в международния
Коментари Харесай

Корнелия Нинова ще участва в симпозиум на лидери на мнение от цял свят

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова ще вземе присъединяване в интернационалния Сими Симпозиум в Гърция.

Тази година влиятелният конгрес е озаглавен - " Дневен ред за идващите 20 години ".

В него ще се включат водачи на отзиви, общественици, учени, измежду които нобеловият лауреат проф. Джоузеф Стиглиц, представители на университетите Харвард и Оксфорд, астрофизици от Imperial college и членове на Дороти Ходжкин към Кралското общество, президента на центъра за организации на оживелите от Холокоста, представители на Организация на обединените нации, Амнести интърнешънъл; писатели, публицисти, измежду които Кърсти Ланг - продуцент на BBC и доста други изявени персони.

Сими симпозиум се управлява от някогашния гръцки министър председател Георгиос Папандреу. За първи път се организира през 1998 година, като годишно събира водещи интелектуалци, политици, носители на Нобелова премия, бизнесмени, дипломати, учени и деятели, с цел да обсъдят някои от най-важните въпроси на нашето време.

Основната упоритост на форума е да подтиква хрумвания, които оказват помощ на обществата да станат по-справедливи, по-отзивчиви към потребностите на жителите и по-добре готови да преодолеят световните провокации.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР