Лидерът на БСП Корнелия Нинова се обърна към народните представители

...
Лидерът на БСП Корнелия Нинова се обърна към народните представители
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Не правим задкулисни договорки за правителство

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова се обърна към народните представители с думите, че се изисква не мандатно мислене, а държавнически и визионерски решения.
"Днес не просто откриваме следващото Народно заседание. Днес поставяме началото на парламентарни процеси, които ще дефинират накъде ще върви България в идващите 10 и повече години. Намираме се в необикновена обстановка - ние сме в здравна, икономическа и обществена рецесия и сме на прага на финансова и политическа такава ", акцентира тя.
И добави: „ Внасяме през днешния ден в деловодството на Народното събрание, промени в Закона за обществените финанси, с които се лимитират правата на премиера, който и да е той, да бъде стеснен във опцията да харчи безотговорно парите на хората.
Нинова напомня, че от четири години партията се пробва да внесе този закон, само че той е отхвърлял от болшинството.
„ Бяхме сами в съпротива в предходния парламент и не успяхме. Вярвам, че в този момент ще го създадем по кардинални основание да сложим ред в ръководството на финансите на страната ", сподели още тя. Искам да пресека всевъзможни спекулации, които манипулират публичното мнение - не преговаряме със задкулисието за власт и пари, не вършим скрити сделки, нито с Борисов за държавно управление, нито с Движение за права и свободи за президент. Ние сме за намерено, устойчиво, почтено и самоуверено ръководство, за умело държавно управление, което да подсигурява вероятността за България и за благосъстоянието на българския народ”, съобщи още Нинова.
"За нас парламентарната група на "БСП за България " задачата е може би най-лесна - ние има на какво да стъпим, тъй като последните 4 години сме поредни, постоянни и предсказуеми в политиката, която водим. Към сегашния миг бих я обрисувала в пет посоки: първо - за България, второ за здравната и икономическата, и обществената рецесия, трето за парламентаризма, четвърто за държавното управление и изпълнителната власт и пето за властта и задкулисието ", съобщи Нинова.
Тя беше безапелационна, че Българска социалистическа партия няма поддържат държавно управление на ГЕРБ, само че биха подкрепили втората политическа мощ "Има подобен народ ".
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР