Лидерът на БСП Корнелия Нинова разкритикува президента и заради заканата

...
Лидерът на БСП Корнелия Нинова разкритикува президента и заради заканата
Коментари Харесай

Нинова критикува президента и заради заканата му да наложи вето върху бюджета

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова разкритикува президента и поради заканата му, че може да наложи несъгласие върху държавния бюджет. Румен Радев разгласи това в понеделник в Бургас.

Нинова през днешния ден разяснява разнообразни тематики пред кореспонденти в Народното събрание.

След въпрос за предизвестието на президента, че може да наложи несъгласие, Нинова съобщи, че това е „ неуместно “ и тази дума е най-меката в тази ситуация.

„ Вето върху бюджета значи да оставим страната, хората, институциите, учители, лечебни заведения без пари. Неприемливо е това в тези тежки условия и тази несигурна конюнктура и тази „ сглобка “, която всеки ден вреди на България, да оставим и цялата страна без пари. Не бива да се прави това “, сподели лидерката на Българска социалистическа партия.

По мотив опасението на президента, че има заплаха от разпродаване на държавни терени, Корнелия Нинова изясни, че са ревизирали проблема. В бюджета за 2024 година такова нещо не е планувано, уточни лидерката на Българска социалистическа партия. В тригодишната прогноза обаче имало планувани съответни суми за 2025 година, които да влизат в Министерството на земеделието в параграф „ Други “.

Нинова разгласи, че Българска социалистическа партия са изрично срещу и че ще се опълчват на това по всевъзможен метод.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР