Лидерът на БСП Корнелия Нинова прочете декларация от парламентарната трибуна,

...
Лидерът на БСП Корнелия Нинова прочете декларация от парламентарната трибуна,
Коментари Харесай

Нинова: Публикувайте тайното споразумение за пропорциите

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова прочете декларация от парламентарната естрада, в която насочи тежки обвинявания към ръководещата коалиция.

Ето и целия текст на декларацията:

Преди няколко месеца ГЕРБ и Оперативна програма съставихте държавно управление, което щеше да работи транспарантно, в името на стабилността на България, битката с корупцията, увеличението на приходи. Тогава ние, от „ Българска социалистическа партия за България “, декларирахме, че това е непоследователен съюз за власт, постове и пари, а не правене на политики.

Само 4 месеца по-късно, тези наши думи се потвърдиха от вътрешната страна, от държавното управление. Вицепремиерът Симеонов съобщи: „ Напоследък нямаме разговор. Поставят се на управителни постове, хора по партийни съображения, партизански съображения. Слагат, да вземем за пример, един човек който е бил началник на ВиК в Сандански- началник на ВиК в Добрич. Човекът е с 4 претенции от общинския съвет да бъде освободен, да бъде освободен от този пост, с няколко завършени предварителни производства. Да ви кажа ли за какво е комплициран? Защото там има един воден цикъл на една доста висока стойност и тъй като тези пари би трябвало да бъдат усвоени. Или пък да вземеш да сложиш един човек, който е с много съмнителна биография, в един град, за началник на Регионална инспекция за опазване на околната среда, натискайки министъра за това, по чисто партийни съображения. Министърът обаче не желае и му се оказва партиен напън и му се споделя: Ако не сложиш този човек, ще оттеглим доверието и ще те разкараме. Ето на такива глупави първобитно-общинни процеси са подложени една част от министрите в държавното управление с министър-председател Борисов “. От кого са сложени на напън министрите и кой прави тези назначения? Очевидно- другият съдружен сътрудник - ГЕРБ.

Преди да се стигне до тези откровения вие имахте несъгласие в обединението на тематика корупция. Отново съдружният ви сътрудник съобщи: „ Министърът на туризма Николина Ангелкова и подчиненото й министерство крият информация от мен за концесиите по Черноморието, които се държат от знакови имена, от групировки и състезанията се печелят със съмнителна документи. Корупцията в туризма е по високите етажи на властта “. И даде обещание да отнесе случая в Прокуратурата. Чий министър е госпожа Ангелкова? На другия съдружен сътрудник ли - ГЕРБ?

Ваш съдружен сътрудник също, уволни през Facebook шефа на дирекция „ Национален строителен надзор “, със следните претекстове – „ поради съществени подозрения за прикриване на противозаконни нощни заведения на мутрите по морето “. Министър Нанков отбрани този скъп кадър и сподели: „ Тя е скъп експерт и към момента е на работа “.

Когато взаимно се замеряте в обединението си с обвинявания за корупция, ГЕРБ внася антикорупционен закон и твърди, че с него ще постави завършек на тези неприятни практики. Оставям го без коментар.

Противоречия се виждат в обединението и по различен въпрос – приходи. Коалиционният сътрудник се разгласи за отричане от клас прослужено време, с което се понижават приходите, а не се усилват, както дадоха обещание. ГЕРБ първоначално го подкрепихте, само че след това се отрекохте. Зам.-министър на Министерство на вътрешните работи декларира, че заплатите на служителите на реда от следващата година ще се вдигнат с 15%. 10 минути по-късно излиза министърът на Министерство на вътрешните работи и споделя, че няма такова нещо.

Правителството, дружно с съдружните сътрудници, изнася отчет, в който твърди, че Русия е опасност за националната сигурност на България. Единият съдружен сътрудник декларира с Народно събрание, че това е нелепост. Министър на стопанската система се бори с една оръжейна компания, внася сигнали в Прокуратурата, по същото време вицепремиерът на патриотите споделя: „ Без да се разбере, аз си направих труда и поканих в моя кабинет господин Гебрев “. Какво си шушукате по кабинетите с оръжейни търговци, които единия министър ги гони, а вицепремиерът ги кани на кафе в кабинета си, без да се разбере. Всичко това го твърди вицепремиер в държавното управление на Бойко Борисов и най-после заключва:

„ Ако продължаваме по този метод, както я караме, нищо няма да създадем. Ако продължаваме да слагаме калинки на всички постове, не може да чакаме някакви съществени промени “. Какво става дами и господа, ръководещи в държавното управление на Бойко Борисов 3? Дължите отговор. Вижте си отчета за националната сигурност. Държавата ни е изправена пред големи провокации, демографска злополука, влошеното опазване на здравето, отпадащите възпитаници от образованието, неравенства, беднотия, приходи, престъпност. Вместо да решавате това, вие се занимавате с калинки, постове и обвинявания в корупция. За да пристигна основното и паметно изказване: „ Много жестоко се нарушава пропорцията в ръководството, чисто политически постове, за които сме се разбрали в политическо съглашение с ГЕРБ “.

Уважаеми ръководещи,

Кога и къде подписахте това съглашение? Дължите отговор, тъй като има едно съглашение, което е показано пред обществото – вашата стратегия за ръководство. Очевидно имате прикрито съглашение за „ пропорции “ във властта, както споделя Валери Симеонов. Дължите отговор на опозицията и на обществото.

Знам какво ще ми отговорите – Пламен Орешарски. Тройната коалиция, през Тодор Живков и до Хан Аспарух са отговорни за корупцията и това, което се случва през днешния ден в ръководството. Спестете си го, това го знаем. Дайте отговори - какво вършиме на прага на председателството, на прага на тези провокации, за които ви приказвам. Какви проблеми от тези решавате? Ние от „ Българска социалистическа партия за България “ се обявихме за дейности против паралелната страната на всички нива. Често ни споделят хората:

„ Дайте ни образци за паралелната страна “. Ето ви най-яркия образец за паралелна страна на най-високото ниво в страната - държавното управление. Едно политическо съглашение за политики за пред света и друго, скрито, за пропорции във властта, по самопризнание на вицепремиер. Това сте вие, най-яркият образец за паралелна страна и имате два изхода от тази обстановка. Или за излезете и да кажете, че вашият вицепремиер лъже или да кажете, че е прав и да публикувате политическото съглашение, което е същността на вашата коалиция. Четворна коалиция на пропорции за власт.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР