Лидерът на БСП Корнелия Нинова настоя главният прокурор Сотир Цацаров

...
Лидерът на БСП Корнелия Нинова настоя главният прокурор Сотир Цацаров
Коментари Харесай

Опозицията се оплака от политически натиск върху партиен член

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова настоя основният прокурор Сотир Цацаров да ревизира районна прокуратура в Шумен.

Разпоредено било Министерство на вътрешните работи да се ревизира кои хора са взели участие на съвещания на общинските структури на Българска социалистическа партия в Шумен. Според Нинова, в случай че това се окаже истина, прокуратурата в Шумен е била употребена за политическа поръчка. Именно по тази причина от Българска социалистическа партия упорстват да се направи инспекция.

Корнелия Нинова пита и Министерство на вътрешните работи шефа за какво ведомството му ревизира членове на Българска социалистическа партия.

Нинова уточни, че член на Българска социалистическа партия е уволнен поради партийно участие, даже му е формирано и произвеждане. От министъра на вътрешните работи не чакаме съответни дейности, установи Нинова. Надеждата й е основният прокурор да каже изпълнявана ли е политическа поръчка за случая в Шумен.

Всички документи, които са изискани от алените, ще бъдат изпратени до Сотир Цацаров. Уволненият социалист е бил чиновник на Комисията за спор на ползи. Законовото условие е да не е член на управителния партиен орган, а той не бил част от Националния съвет на Българска социалистическа партия, по думите на аленият водач.

Иначе социалистите не се опасяват от инспекции. А казусът дефинират като опасност за демократичния ред. и установяват, че в последните години има напън върху жители и бизнес. Цари безвластие, уточни Корнелия Нинова и съобщи подготвеност да се бори за независимост на словото и за демокрацията.

Справка на News.bg сподели обаче, че член 22б от Закона за определяне и попречване спор на ползи слага ограничаване: член на комисията не може да бъде лице, което е член на политическа партия или коалиция и на синдикална организация. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР