Лидерът на БСП Корнелия Нинова каза, че ще свика вътрешнопартийно

...
Лидерът на БСП Корнелия Нинова каза, че ще свика вътрешнопартийно
Коментари Харесай

БСП ще реши дали да подкрепи кабинет на Габриел след вътрешнопартийно допитване

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова сподели, че ще свика вътрешнопартийно допитване във вторник, с което да се реши дали да поддържа кабинета на номинираната за министър председател от обединението ГЕРБ-СДС Мария Габриел .

Във вторник Габриел се срещна с управлението на парламентарната група на Българска социалистическа партия. На срещата участва и водачът на ГЕРБ Бойко Борисов .

Габриел показа концепцията си за експертно държавно управление, което ще би трябвало да работи с ясно обрисувани цели, стратегия и периоди за мандат.

Нинова сподели, че социалистическата партия е " изрично за " нуждата от работещо държавно управление и добави, че неотложна задача пред него е приемането на бюджета за тази година.

По-късно в понеделник президентът Румен Радев ще връчи първия изследователски мандат за сформиране на държавно управление на първата политическа мощ след изборите ГЕРБ-СДС. Преди това предстоят срещи на ГЕРБ с " ИТН " и Движение за права и свободи.

Номинираната за министър председател Мария Габриел ще има една седмица да показа състав и конструкция на бъдещо държавно управление. След това кабинетът би трябвало да бъде гласуван от Народното събрание.

В неделя Габриел сподели, че ще предложи експертно държавно управление с небосвод една година. До момента ГЕРБ е получила поръчка за. " ИТН " (ИТН) не отхвърли поддръжка, само че изиска от ГЕРБ ясно обрисувани ограничения и периоди за осъществяването им. Трите партии нямат задоволително депутати, с цел да сформират държавно управление сами.

Николай Денков от Политическа партия сподели по-рано в понеделник пред бТВ, че втората политическа мощ " Продължаваме промяната " - " Демократична България " (ПП-ДБ) ще отговори във вторник дали ще поддържа кабинет на Габриел.

В петък ГЕРБ-СДС с ПП-ДБ, само че двете обединения не се договориха за кабинет. В събота съпредседателят на " Продължаваме промяната " Кирил Петков вътрешнопартийни срещи, преди ПП-ДБ да каже дефинитивно " не ".
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР