Лидерът на БСП Корнелия Нинова бойкотира конгреса на ПЕС в

...
Лидерът на БСП Корнелия Нинова бойкотира конгреса на ПЕС в
Коментари Харесай

Нинова бойкотира конгреса на ПЕС заради Истанбулската конвенция


Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова бойкотира конгреса на ПЕС в Лисабон. Делегацията на Българска социалистическа партия ще се води от международника на партията и заместител на лидерката - Деница Златева. Златева е и в управлението на ПЕС-жени. Причината за протеста на соцлидерката са три резолюции, които са в дневния ред на форума и които са в прорез с позициите на Българска социалистическа партия, изясни самата Нинова пред медите в Народното събрание.
Сред тях е проекторешение, което третира Истанбулската спогодба като единствен инструмент за битка с неравенството сред половете и с насилието над дамите и задължава съответните страни да го съблюдават. Нинова обаче напомни, че в България има решение на Конституционния съд, което афишира този документ за противоконституционен и по тази причина Българска социалистическа партия няма да го поддържа.
Соцлидерата към този момент е изпратила писменото си несъгласие в Лисабон, с което ги уведомява, че делегатите на Българска социалистическа партия няма да поддържат тази резолюция. За да няма спекулации, Нинова публично повтори, че делегатите на соцпартията на конгреса ще поддържат президента на ПЕС Сергей Станишев за трети мандат и той ще бъде номиниран за евродепутат от Българска социалистическа партия "Той е единствен претендент, тъй че, ще бъде избран отново, искам му триумф ", сподели Нинова за Станишев. Как ще бъде подредена листата на социалистите, занапред ще се разисква, изясни тя пред медиите.
/www.blitz.bg/
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР