Лидерът на британските лейбъристи Джереми Корбин и лидерката на либералните

...
Лидерът на британските лейбъристи Джереми Корбин и лидерката на либералните
Коментари Харесай

Опозицията протестира пред кралицата срещу плана на Джонсън за парламента

Лидерът на английските лейбъристи Джереми Корбин и лидерката на демократичните демократи Джо Суинсън, написаха писмо до кралица Елизабет Втора, в което стачкуват против проекта на премиера Борис Джонсън да прекрати работата на Народното събрание, съобщи ДПА, като се базира на английската организация Прес асошиейшън, представена от Българска телеграфна агенция.

По-рано през днешния ден Борис Джонсън разгласи проект за прекратяване на работата на Народното събрание от средата на септември доникъде на октомври - стъпка, която ще навреди на напъните на депутатите да блокират сюжета за Брекзит без договорка.

Ирландия разгласи през днешния ден, че няма да промени позицията си за съглашението за Брекзит, контрактувано сред Англия и Европейски Съюз и включващо защитен механизъм за ирландската граница, съобщи Ройтерс. На въпрос на радио Ар Ти И дали Ирландия би трябвало да промени позицията си за защитния механизъм след днешните действия на Джонсън, което ще ограничи опциите на Народното събрание да попречи на Брекзит преди крайната дата 31 октомври, ирландският министър на обществените разноски и промени и на финансите Паскал Донъхоу отвърна " не " и добави, че Брекзит без договорка е неминуем. " При такава динамична обстановка има доста неща, които са вероятни сред сегашния миг и края на октомври ", добави министърът и съобщи, че Ирландия би трябвало да стои отвън вътрешните разногласия във Англия.

Същевременно английският министър на външните работи Саймън Ковини, който е на посещаване в Париж, съобщи, че Ирландия няма да поддържа премахването на защитния механизъм за Брекзит, съобщи Ройтерс. Ковини сподели, че въпросът за защитния механизъм от съглашението за Брекзит и неговото унищожаване просто не предстои на предоговаряне.

Главният договарящ за Брекзит на Европейския парламент Ги Верхофстат също разяснява проекта на Борис Джонсън да прекрати краткотрайно работата на английския парламент. Той сподели, че мотото на поддръжниците на Джонсън " Да си върнем контрола " в никакъв случай не е изглеждало толкоз злокобно. Верхофстат изрази в качеството си на парламентарист взаимност с тези, които се борят гласовете им да бъдат чути. Той сподели, че отменянето на дебата по такива значими въпроси надали ще помогне за реализиране на постоянни бъдещи връзки сред Европейски Съюз и Англия.

Ако Англия излезе от Европейски Съюз без договорка, то Европейският парламент би трябвало да утвърди това, напомня АП. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР