Лидерът на британската опозиционна Лейбъристка партия Джереми Корбин предупреди, че

...
Лидерът на британската опозиционна Лейбъристка партия Джереми Корбин предупреди, че
Коментари Харесай

Джереми Корбин: Великобритания се насочва към нова Студена война

Лидерът на английската опозиционна Лейбъристка партия Джереми Корбин предизвести, че Обединеното кралство навлиза в нова Студена война с Русия, преди да бъдат показани доказателства за присъединяване на Москва в отравянето на някогашния съветски двоен сътрудник Сергей Скрипал, съобщи „ Ройтерс “.

Първият случай на нахлуване с нервно-паралитично вещество в Европа след края на Втората международна война докара до остри международни реакции, като английският министър председател Тереза Мей съобщи, че Англия ще изгони 23 съветски дипломати от Лондон.

Корбин, който получи доста рецензии за своя по-предпазлив метод към случая „ Скрипал “, сподели, че правенето на прибързани изводи не е от изгода за никого.

„ Да се втурнем напред, до момента в който полицията към момента събира доказателства, в тази трескава парламентарна атмосфера, не е в помощ нито на правораздаването, нито на нашата национална сигурнос. Това извънредно събитие изисква на първо място задълбочено и усърдно престъпно следствие “, написа Корбин в материал, оповестен във вестник „ Гардиън “.

Шестдесет и осем годишният социалистически водач съобщи, че по никакъв метод не поддържа съветския президент Владимир Путин и че Русия би трябвало да понесе своята отговорност, в случай че стои зад нападението.

„ Това не значи, че би трябвало да стартираме нова Студена война, при която ще би трябвало да увеличим своите разноски за въоръжаване, да разтеглим нашето присъединяване в прокси войни в целия свят и да приемем политическите репресии на Макартизма “, разяснява Корбин.

Лидерът на лейбъристите изрази подозрение, че зад нападението може да стои съветската мафия, на която е било разрешено трайно да се е откри във Англия.

„ Трябва да спрем да обслужваме съветския циничен капитализъм във Англия и корумпираните милиардери, които употребяват Лондон, с цел да защитят благосъстоянието си “, сподели Корбин.

„ Подкрепяме дейностите на държавното управление във връзка с съветските дипломати, само че имаме вяра, че приемането на ограничения против оигарсите и тяхното благосъстояние ще има надалеч по-голям резултат върху съветския елити, в сравнение с взаимното експулсиране на дипломати “, добави той.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР