Лидерът на британската Лейбъристка партия Джереми Корбин изрази вчера опасенията

...
Лидерът на британската Лейбъристка партия Джереми Корбин изрази вчера опасенията
Коментари Харесай

Брексит без сделка е в полза на Тръмп

Лидерът на английската Лейбъристка партия Джереми Корбин изрази през вчерашния ден опасенията си по отношение на възможен Брексит без договорка, съобщи Франс прес.

Според Корбин сходен сюжет би бил в интерес на американския президент Доналд Тръмп.

Брексит без договорка "ще значи Брексит в интерес на Тръмп ", написа Корбин в публикация за английския вестник "Индипендънт ". В материала Корбин показва съжалението си, че английският министър председател Борис Джонсън се сближава с Тръмп.

Както се очакваше, двамата водачи демонстрираха огромна непосредственост на завършилата през вчерашния ден среща на Г-7 във френския град Биариц, отбелязва Франс прес. Тръмп изрази поддръжката си за Джонсън в противостоянието с Европейския съюз за Брексит.

Американският президент даде обещание на Джонсън огромно и бързо комерсиално съглашение. Подобно съглашение е по отношение на задачата на Лондон да откри сурогат на Европа, която до този миг бе най-важният търговски сътрудник на Англия.

Брексит без договорка "няма да ни даде суверенитет, а ще ни сложи под игото на Тръмп и на огромните американски компании ", написа Джереми Корбин.

Според Корбин парламентарните избори са най-хубавият метод да бъде предотвратен Брексит без договорка, само че той е отворен и за други разновидности.

"Надявам се, че ще реализираме един добър компромис и ще спечелим на наша страна и други депутати, които осъзнават пагубните опасности на Брексит без договорка ", акцентира Корбин.

Лидерът на Лейбъристката партия предложения други водачи на опозицията и умерени последователи на Европейски Съюз измежду консерваторите да участват на днешния спор в английския парламент, отдаден на концепциите за попречване на Брексит без договорка.

Джереми Корбин желае да бъде проведен избор на съмнение против Борис Джонсън след края на парламентарната почивка. Лидерът на Лейбъристката партия изрази подготвеност да оглави краткотрайно държавно управление, чиято цел ще бъде отсрочване на Брексит, плануван за 31 октомври, отбелязва Франс прес.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР