Лидерът на босненските сърби Милорад Додик заплаши да се отдели

...
Лидерът на босненските сърби Милорад Додик заплаши да се отдели
Коментари Харесай

Сръбският лидер Додик заплаши да се отдели от Босна и Херцеговина

Лидерът на босненските сърби Милорад Додик заплаши да се отдели от Босна и Херцеговина, в случай че териториалната целокупност на Република Сръбска бъде застрашена, написа " Дейли Сабах ".

Президент на Република Сръбска, един от двата ентитета на Босна и Херцеговина, Додик неведнъж е повтарял сепаратистката си изразителност. " Ако се опитате да ни отнемете собствеността, ще отделим районен съд. Ако това е обстановката " вземи или остави ", ние ще ги вземем, с цел да ги запазим ", съобщи Додик.

В началото на март Конституционният съд на Босна и Херцеговина анулира противоречивия закон за недвижимата благосъстоятелност в ентитета Република Сръбска. Според Додик решението на съда е в ущърб на ентитета и той няма да има триумф.

Той добави, че сега се изготвя нов закон. " Този път възнамерявам да включа всички парцели в границите на ентитета. Ако от нас бъде пожелан лист на парцелите, ще разпаднете Босна и Херцеговина ", съобщи Додик.

Решението на съда пристигна, откакто висшият представител на Босна и Херцеговина разгласи, че стопира действието на закона ден преди предстоящото му влизане в действие, оповестява БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР