Лидерът и безспорен фаворит Ива Виденова-Куляшевич допусна изненадваща загуба с

...
Лидерът и безспорен фаворит Ива Виденова-Куляшевич допусна изненадваща загуба с
Коментари Харесай

Сензация на Държавното по шахмат при жените

Лидерът и неоспорим любимец Ива Виденова-Куляшевич позволи изненадваща загуба с белите фигури от 12-годишната вяра Анджелика Ненова в петия кръг на държавното състезание по шахмат при дамите.

Така битката за купата се разгаря с нова мощ, като задатъкът на Куляшевич пред идващите я Кръстева, Ненова и Раева е към този момент единствено половин точка.

16-те участнички съставляват 12 клуба, като измежду тях личат имената на 3 гросмайсторки и 3 интернационалните майсторки, а на покрилата всички условия на интернационалната федерация Белослава Кръстева следва одобряване също за гросмайстор. Водачката в класирането Виденова е притежател и на купата за мъже интернационален занаятчия.

Очакваното с голям интерес дерби на първа маса в шампионата на мощния пол сред многократния първенец Кирил Георгиев и новата звезда измежду дамите Нургюл Салимова приключи с победа на опита над младостта. По този метод Георгиев се откъсна на цяла точка от преследвачите си и в утрешния кръг ще срещне Васил Спасов.

Седем гросмайстори и трима интернационалните майстори, както и редица млади и перспективни състезатели, представители на 17 клуба от цялата страна, си оспорват призовите места. До края и на двата шампионата остават 4 кръга, в които се обрисува безкомпромисната битка за оценките да продължи с цялостна мощ.

Шампионатите се организират до 28 януари в столицата в комплекс Palms Royale Sofia в Grand Hotel Millennium. Партиите могат да се следят както в клуб „ Black & White “, по този начин и по интернет, с помощта на онлайн предаване на уеб страницата: https://www.chess.com/events/2023-bulgarian-chess-championships.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР