Личността на Кание Уест се възприема от обществото доста противоречиво.

...
Личността на Кание Уест се възприема от обществото доста противоречиво.
Коментари Харесай

Кание Уест ще плати образованиетп на дъщерята на Джордж Флойд - slava.bg

Личността на Кание Уест се възприема от обществото много спорно. Той е един от огромните поддръжници на Доналд Тръмп и консервативната коментаторка Кендъс Оуенс, която е корав съперник на придвижването „ Black Lives Matter “. Рапърът към момента не е изразил обществено мнението си по отношение на гибелта на Джордж Флойд и митингите в Съединени американски щати, посредством които се желае правдивост и повече права за афроамериканците.

Но Уест направи нещо, което впечатли целия свят. Той е дарил 2 млн. $ на фамилиите на Ахмад Арбери, Бреона Тайлър и Джордж Флойд – всички те са афроамериканци, които са били убити от представители на бялата раса без забележима причина. Освен това Кание е основал фонд за 6-годишната щерка на Флойд, който изцяло ще покрие висшето ѝ обучение. Рапърът ще стартира финансово да поддържа бизнеси в Чикаго, които са благосъстоятелност на афроамериканци.

Новината идва в деня, в който „ Forbes “ разгласи Уест за чисто нов милионер, най-високоплатения музикант и е на второ място в класацията за най-богата звезда в света. Пред него е единствено Кайли Дженър.

Ахмад Арбери е бил погубен от двама бели жители до момента в който е бягал, а Тайлър е убита от служител на реда. Инцидентите се случват по-рано през годината. Джордж Флойд пък беше задушен от служител на реда в Минеаполис при арест. Четиримата чиновници на реда към този момент са в пандиза и чакат своите присъди. Ако бъдат приети за отговорни, те могат да прекарат до живот зад решетките.

Източник: tialoto
Снимка: БГНЕС
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР