Личностни отстранявания в прокуратурата не са достатъчни, трябва радикална промяна.

...
Личностни отстранявания в прокуратурата не са достатъчни, трябва радикална промяна.
Коментари Харесай

Олга Керeлска: Личностни отстранявания в прокуратурата не са достатъчни

Личностни отстранявания в прокуратурата не са задоволителни, би трябвало радикална смяна. Това съобщи в „ Интервюто в Новините на NOVA “ съдия  Олга Керелска, член на Съдийската гилдия на Висшия правосъден съвет (ВСС) пред публицисти. Според нея е значимо да се търси къде е систематичният проблем.
Всичко по тематиката: Опитът за атентат против Иван Гешев и желаната му оставка 267
 „ Такъв явно има. Да се намерения дали структурата на прокуратурата би трябвало да е такава, каквато е в този момент. Дали фигурата на основния прокурор би трябвало да се резервира. Дали да се върнем към по-стари модели на прокуратурата, да се види интернационалният опит ”, посъветва Керелска.

„ Прави ми усещане, че канонадата е съсредоточена напоследък главно към основния прокурор, което е обикновено. Той заема най-високия пост в прокуратурата. В този скандал, който фактически разтресе нашата колегия, само че и цялото общество като цяло, имаше и други участници. Става въпрос за Борислав Сарафов и Ясен Тодоров. Те също би трябвало да понесат своята отговорност. Има поръчки за данни, които биха могли да бъдат изнесени във връзка с връзки, магистрати, включително и членове на Висш съдебен съвет с политици ”, посочи съдията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР