„Лично аз съм против увеличаването на максималния осигурителен праг на

...
„Лично аз съм против увеличаването на максималния осигурителен праг на
Коментари Харесай

Каримански: Против съм увеличаването на максималния осигурителен праг на 3400 лв.


„ Лично аз съм срещу увеличението на оптималния застрахователен предел на 3400 лева “ Това сподели в изявление за предаването „ 120 минути “ ръководителят на парламентарната комисия по бюджет и финанси Любомир Каримански.

Преди два дни финансовият министър Асен Василев показа плана на Бюджет 2022 година Предстои той да бъде утвърден от държавното управление и да бъде импортиран за разискване и гласоподаване в Народното събрание.

Проектът планува оптималният застрахователен предел да се усили от 3000 на 3400 лева, а минималната работна заплата да стане 710 лева

„ Предстои спор, уповавам се да убедим финансовия министър да не се подвига оптималния застрахователен предел. От друга страна той от дълго време не е вдиган “, разяснява Каримански.

По думите му в ръководещата коалиция има единодушия за увеличението на минималната заплата на 710 лева, само че има разногласия към това по какъв начин се дефинира тя.

Според ръководителя на бюджетната комисия заложеният растеж на Брутният вътрешен продукт от 4,8%, какъвто не сме имали от 2008 година, е реален.

Тази година, макар огромните разноски и политическата рецесия, стопанската система пораства, подсети той.

„ Благодарение на благоразумното ръководство на разходната част, повишение на приходната част, на задръстване на схеми за приключване на средства, да реализираме по-висок растеж на Брутният вътрешен продукт “, посочи депутатът.

Той признава, че е допустимо растежът да се дължи на напечатаните в Европа пари, част от които идват у нас посредством българите зад граница.

Гледайте цялото изявление във видеото!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР