Личният треньор на състезателката по фигурно пързаляне Александра Фейгин -

...
Личният треньор на състезателката по фигурно пързаляне Александра Фейгин -
Коментари Харесай

Ина Лутай: Александра Фейгин е в световния елит на фигурното пързаляне

Личният треньор на състезателката по фигурно пързаляне Александра Фейгин - Ина Лутай има вяра, че нейната възпитаничка е измежду най-хубавите състезателки в спорта.

Шампионката на България се класира за волната стратегия зае 16-о място на европейското състезание в Каунас (Литва).

„ Много съм удовлетворена. Доволна съм, че съумя да показа програмата си по най- положителния метод, макар напрежението от това да излезеш на леда в предпоследна група и да знаеш,че всички преди теб са играли толкоз чисто.. Това е доста, доста мъчно. Чувствам безпределно щастлива, тъй като тя се е елита на фигурното пързаляне, Саша е в международния хайлайф. Тя съумя още веднъж да го покаже и потвърди. За следващ път ме направи доста щастлива и доста горда като треньор “, показа Ина Лутай.

Сестрата на двукратната международна шампионка - Албена Денкова отличи техниката на фигуристката.

„ Саша има доста добра техника на скачане, а когато извършва скоковете, те в действителност са механически съвършени. Най-важното, метода, по който ги извършва и скоростта, с която тя върти даден скок и го приземява и разрешава да получи по този начин наречените плюсове от съдиите, надлежно базовата стойност на скока се подвига и по този начин тя може да вземе малко повече от самия скок, което е доста значимо, когато се бори за по-предни места. Не е задоволително просто да си научил даден скок, метода на осъществяване би трябвало да бъде подобен, че да може да имаш и бонус за него. Десет дни преди европейското състезание се наложи да сменим волната стратегия, тъй като тя не съумя да свикне с осъществяването на остарялата. За първи път попадна в такава обстановка “, добави тя.

Ина Лутай, която в този момент е член на Управителния съвет на федерацията разяснява и представянето на европейското на Александър Златков.

„ Браво на Александър. Той се показа в действителност добре, даде максимума, на който е кадърен в днешния ден. Изигра чиста стратегия, беше артистичен. В нашия спорт е мъчно когато за първи път си на европейско и на международно състезание, тъй като просто на съдиите им би трябвало време да те опознаят, да стартират да подвигат по-високи оценки. Поздравления за Александър, поздравления за екипа му, за Даниела Величкова, тъй като знам, че поставят големи старания всеки ден “, добави тя.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР