Личните лекари ще заявяват през електронна платформа необходимите им количества

...
Личните лекари ще заявяват през електронна платформа необходимите им количества
Коментари Харесай

Личните лекари ще заявяват ваксини през е-платформа

Личните лекари ще декларират през електронна платформа нужните им количества от имунизациите против Covid-19.

Очаква се системата да проработи скоро.

Доктор Николай Брънзалов, зам.-председател на Българския лекарски съюз, разгласи, че персоналните лекари ще подават поръчките с електронен автограф, а разпределението ще е според от наличните количества от другите типове ваксини:

„ Понеже не може на един общопрактикуващ доктор, в случай че има потребност от 5 флакона, да му се дадат 5, а различен да има потребност от 2, само че да не му се даде нито един, тази система ще подрежда по времето, по което е заложена молбата, по един флакон, до момента в който се изчерпи последният декларирал. Ако броят на флаконите е повече, се стартира отново по същия последователен ред ".

След позитивното мнение на Европейската организация по медикаментите (ЕМА) на база „ риск-ползи " имунизацията на „ Янсен " („ Джонсън и Джонсън " ) е позволена за приложимост в страните членки. Страната ни разполага с 14 400 дози от нея. Очаква се удостоверение за втората доставка от 24 000 дози, евентуално на 26 април.

До края на деня ЕМА ще би трябвало да излезе и с ново мнение за имунизацията „ АстраЗенека " на база спомагателните данни от страните членки.

Богдан Кирилов, шеф на Агенцията по медикаментите разгласи:

„ Имаме удостоверение за 5,5 млн. дози, които да бъдат доставени от април до края на юни. 3,5 млн. от тях са „ Пфайзер/Бионтех ", 420 000 - „ Модерна ", към милион - оксфордската ваксина („ АстраЗенека " - б.р.) и 550 000 от имунизацията на „ Янсен ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР