Либийският парламент, заседаващ в град Тобрук в Източна Либия, поиска

...
Либийският парламент, заседаващ в град Тобрук в Източна Либия, поиска
Коментари Харесай

Либия гони посланиците на страниците, подкрепящи Израел във войната срещу Хамас

Либийският парламент, заседаващ в град Тобрук в Източна Либия, изиска " незабавното " тръгване на посланиците на страните, подкрепящи Израел във войната му против палестинската формация " Хамас ", като уточни по-специално Съединени американски щати, Англия, Франция и Италия, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

В официално съобщение, оповестено на уеб страницата на институцията, близка до лагера на маршал Халифа Хафтар, също по този начин се насочва опасност за прекъсване на доставките на въглеводороди за тези страни, в случай че " избиването " на палестинци не спре.

" Молим посланиците на страните, които поддържат ционисткото образувание (Израел, бел. ред.) в неговите закононарушения, неотложно да изоставен (либийската) територия ", се споделя в официалното съобщение на Народното събрание.

Войната беше провокирана от невижданата офанзива на палестинската ислямистка формация против Израел на 7 октомври, при която бяха убити над 1400 души, най-много цивилни. При ответните удари на Израел по линията Газа, територия, следена от " Хамас ", бяха убити повече от 7000 души, множеството от които цивилни.

" Ако кланетата, осъществявани от ционисткия зложелател, не спрат, призоваваме либийското държавно управление да спре износа на нефт и газ за страните, които го поддържат ", предизвести Народното събрание. 

Либия, която не поддържа дипломатически връзки с Израел, е разтърсвана от принуждение и политически битки след свалянето на някогашния водач Муамар Кадафи от власт при въстанието през 2011 година

Освен това страната се ръководи от две съперничещи си държавни управления: приетото от Организация на обединените нации краткотрайно " държавно управление на националното единение " със седалище в Триполи (Западна Либия) и " либийското държавно управление " в източната част на страната, открито от Народното събрание и обвързвано с лагера на Халифа Хафтар, мощния човек в Източна Либия.

В няколко либийски града се организираха демонстрации в поддръжка на палестинците, изключително след смъртоносния удар по болница в Газа на 17 октомври. 
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР