Либийската национална армия (ЛНА) е навлязла в Сирт и е

...
Либийската национална армия (ЛНА) е навлязла в Сирт и е
Коментари Харесай

Либийската национална армия пое контрола над ключови цели

Либийската национална войска (ЛНА) е навлязла в Сирт и е поела надзор над морското пристанище и някои региони на града, заяви източник в армията, съобщи Агенция Франс Прес.
" ЛНА също пое надзор над военната база „ Саади “, някои градски региони и в този момент се насочва към центъра на града ", прибавя източникът, непосредствен до управлението на ЛНА.
В неделя ЛНА отхвърли присъединяване си във въздушен удар по военна академия в Триполи, при който починаха минимум 30 души.
Според Министерството на здравеопазването в подкрепеното от Организация на обединените нации държавно управление на Националното единодушие (ПНС) минимум 30 кадети са убити и повече от 30 са ранени вследствие на нападението.
Либия е разкъсвана сред двете съпернически администрации от 2011 година, когато дългогодишният й водач Муамар Кадафи беше свален и погубен.
ЛНА се пробва да завземе контрола над столицата на страната Триполи, понастоящем следена от подкрепяното от Организация на обединените нации държавно управление на Националното спъгласие от април 2019 година Сирт, ситуиран сред Триполи и Бенгази, е родното място на Кадафи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР