Либертарианец икономист Хавиер Милей ще бъде следващият президент на Аржентина,

...
Либертарианец икономист Хавиер Милей ще бъде следващият президент на Аржентина,
Коментари Харесай

Икономист либертарианец ще бъде следващият президент на Аржентина

Либертарианец икономист Хавиер Милей ще бъде идващият президент на Аржентина, откакто реализира изборна победа с 55 % над центриста Серхио Маса, който призна провалянето си.

Хавиер Милей даде поръчка в победната си тирада, че " стартира краят на упадъка " и началото на " възобновяване на Аржентина ":

" Днес слагаме завършек на обедняващия модел на богопомазаните, при който малко на брой са облагодетелствани, а огромната част от аржентинците страдат. Днес завършваме с концепцията, че страната е поделена сред политиците и техните другари. Днес отхвърляме схващането, че причинителите са жертви, а жертвите - причинители. "

Милей завоюва доверието на аржентинците с обещания за " шокова терапия " против хроничната инфлация, неналичието на действителни работни места, бедността и несигурността. Той ще встъпи в служба на 10 декември, като ще размени досегашния държавен глава Алберто Фернандес.

Новоизбраният президент (53 г.) е политически дилетант, само че съумя да преобърне аржентинската политика, изтласквайки обичайните партии, ръководещи през последните десетилетия, които бяха осъдени от гласоподавателите на фона на разрушителна икономическа рецесия, отбелязва Агенция Франс Прес.

Политик с радикални хрумвания води в изследванията преди президентския избор в Аржентина
Съединени американски щати и " поздравяват новоизбрания президент на Аржентина Хавиер Милей за изборната му победа ", съобщи държавният секретар Антъни Блинкън, който приветства " високата изборна интензивност и мирното протичане на вота ". По думите му тези избори са удостоверение за силата на " аржентинските изборни и демократични институции ".

Бившият президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп, с който съпоставят Милей, също поздрави новоизбраният държавен глава, заявявайки, че той ще " направи Аржентина още веднъж велика " в прилика със слогана на Тръмп " Make America great again ".
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР