Лейди Гага също се включи в борбата с новия коронавирус.

...
Лейди Гага също се включи в борбата с новия коронавирус.
Коментари Харесай

Лейди Гага събра 35 милиона за борба с COVID-19 - slava.bg

Лейди Гага също се включи в битката с новия ковид. Докато милиони по света са под обществена изолираност, носителката на „ Грами “ работи старателно за събиране на средства против COVID-19. В понеделник изпълнителката изнесе тирада пред Световната здравна организация и разгласи, че е помогнала за набирането на 35 млн. $ единствено за седем дни.

Звездата си е партнирала с организацията Global Citizen, а в самодейността са се присъединили и софтуерни компании, филантропи от целия свят, както и корпоративни компании. Средствата ще бъдат дарени за закупуването на защитно съоръжение, медицински такъми и проби за ковид.

В добавка към това, парите ще бъдат употребявани и за по-бързото диагностициране на COVID-19, както и ще бъдат отделени средства, които ще отидат при учени, опитващи се да намерят ваксина против болестта. „ Благодарни сме на всички експерти по света, които са на първа линия по време на пандемията “, сподели Гага пред СЗО.

Тя добави, че сега се събират и средства, които ще отидат във фонд „ Солидарност “ към Световната здравна организация. Той се грижи за хората, които са изпадали в потребност, изгубили са работа, дом или непосредствен човек.

35 милиона $ обаче са единствено началото за Гага. Изпълнителката ще взе участие и в особено предаване, наречено „ One World: Together at Home “. То ще сложи настрани конкуренцията сред три американски малките екрани и ще се опита да зарадва света по време на пандемията. В него ще вземат участие голям брой звезди, измежду които Дейвид Бекъм, Крис Мартин, Идрис Елба, Кери Уошингтън, Пол Маккартни, Приянка Чопра и други.

Специалното събитие ще бъде водено от трима известни водещи – Джими Фалън, Джими Кимъл и Стивън Колбърт. В него хората ще чуят истории на лекари, сестри и фамилии от целия свят, по отношение на пандемията от ковид. „ За мен е чест да бъда част от такова голямо събитие, където ще разкажем историите на тези на първа линия “, споделя Гага.

Източник: tialoto
Снимка: БГНЕС
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР