Левски спечели Купата на Бългрия по баскетбол, след като победи

...
Левски спечели Купата на Бългрия по баскетбол, след като победи
Коментари Харесай

Левски триумфира с Купата - победи ЦСКА на финала

Левски завоюва Купата на Бългрия по баскетбол, откакто победи ЦСКА с 86:81 във финала в " Арена София ". Трофеят е под №15 за " сините " и първи от 2020 година насам. За отбора това беше шести следващ край в последните шест издания на конкуренцията. ЦСКА не бе стигал до мач за оценката в последните 18 години, само че го направи още в първия сезон след завръщането си в елита. За последно двата тила бяха играли на край през 1993 година. Тогава Левски още веднъж завоюва.

Алън Арнет наниза 22 точки за Левски. Серхий Павлов добави 14 и 5 битки. Лъчезар Димитров се разписа с 12 точки. Марио Боянов се включи от пейката с 11. Джон Флорвиъс се регистрира с 10 и 6 битки.

Брандън Йънг бе най-хубав за ЦСКА с 21 точки, 6 битки и 7 асистенции. Таменанг Чо финишира с 20, 10 битки и 5 асистенции. Мартин Сотиров остана с 10 точки.

Левски стартира по-съсредоточено и поведе с 10:5. ЦСКА реагира и посредством Таменанг Чо, Алекс Симеонов и Андрей Иванов обърна за 16:12 в своя изгода. От другата страна с няколко сполучливи акции на Серхий Павлов „ сините “ се приближиха за 15:16, само че противникът им фиксира 27:20 в своя изгода посредством Дамян Минков.

През втория интервал „ армейците “ поведоха с 10 точки след панер на Таменанг Чо, само че „ сините “ направиха серия от 10-0, пристигнали от Алън Арнет, Джон Флорвиъс и Серхий Павлов, за 31:31. Отборът на Росен Барчовски обаче вкара 6 следващи точки, дело на Мартин Сотиров, Зейн Ноулс и Брандън Йънг, за 39:33 в своя изгода. Левски не се даде и посредством Асен Великов, Алън Арнет и Марио Боянов стигна до 44:42 след 20 минути игра.

Левски стартира по-стабилно след огромната отмора, с дейна отбрана, като съумя да дръпне с 51:42 в началните две минути, а малко по-късно Серхий Павлов осъществя за 55:45. Разликата стигна 12 точки в интерес на „ сините “ след замяна на тройки за 63:51. Баскетболистите на Левски удържаха опитите на ЦСКА да се приближи в резултата, а Алън Арнет означи от далечно разстояние за преднина от 68:56 преди четвъртата четвърт.

През последните 10 минути Брандън Йънг сведе пасива на ЦСКА до 8 точки, само че тройка на Лъчезар Димитров подвигна почитателите в „ синьо “ на крайници след 77:65. „ Червените “ въпреки всичко откриха сили и се приближиха единствено 4 точки за 77:81 посредством Драган Зекович, Таменанг Чо и Алекс Симеонов. Последваха пропуски и неточности от двете страни преди Сергей Павлов да направи 83:76 в интерес на Левски след неспортменски фаул на Таменанг Чо 20 секунди преди края. Алън Арнет и Асен Великов сложиха точка на разногласието с крайното 86:81 в интерес на Левски.

След дуела се стигна до грозни подиуми, откакто последовател на „ алените “ потърси сметка на Алекс Симеонов за загубата на ЦСКА. Националът не сдържа нервите си и двамата се сбиха. Включи се и Чо. Само бързата начеса та останалите играчи на " алените " предотвратиха по-сериозни произшествия. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР