Левски направи поредна стъпка, свързана с реновирането на стадион Георги

...
Левски направи поредна стъпка, свързана с реновирането на стадион Георги
Коментари Харесай

Левски подписа с Бала и входира искане за строеж

Левски направи поредна стъпка, обвързвана с реновирането на стадион „ Георги Аспарухов “. „ Сините “ оповестиха, че са внесли заявление за пускане на процедура по основаване на безплатно право на градеж на стадион.

Това заявление е обвързвано с желанието на Левски да придобие всички права да влага и ръководи оборудването за дълъг интервал от време.

Ето какво написаха „ сините “:

Скъпи левскари,

На 29.02.2024г (четвъртък),  посредством целево основаното планово сдружение „ Стадион Георги Аспарухов “ ЕАД, ПФК Левски АД  внесе публично до Областна администрация София и Министерство на младежта и спорта, заявление за пускане на процедура по основаване на безплатно право на градеж на стадион „ Георги Аспарухов “.

В осъществяване на условията на Закона, на вниманието на виновните институции, бе предоставена капиталова стратегия, съпътстваща настояването на ПФК Левски за придобиване на всички права да влага и ръководи стадиона дълготрайно.

Вярваме, че екипът ни направи първата и най-важна стъпка по пътя към построяването на нов дом на нашия обичан клуб. Мотивация и отговорност е да следваме правилния път дружно – всички ние, в името на ЛЕВСКИ.

Левски подписа контракт с нападателя Франсиско Евертон Мота де Кастро - Бала. Бразилският футболист е преотстъпен до края на 2024 година с алтернатива за закупуване, оповестиха публично „ сините “. Той ще играе с №17, с който до неотдавна се подвизаваше Уелтон.

Евертон Бала е роден на 3 януари 1999 година в Апуярес (Бразилия). Подписва първия си професионален контракт с родния Атлетико до Порто. В началото на 2020 година минава чартърен в различен локален клуб Сианорте, записвайки 6 мача с 1 гол. Година по-късно е преотстъпен в различен клуб от родината си – Вера Круз, с чийто екип има 9 мача и 2 гола.

През лятото на 2021 година минава чартърен в различен бразилски клуб - Сао Жозе, с където записва 29 мача и вкарва 2 гола. През лятото на 2022 година минава в Мирасол, с чийто екип изиграва 17 мача и вкарва 1 гол. В началото на 2023 година минава чартърен в Бруске, където записва 42 мача със 7 гола.

Левски приветства с добре пристигнал на „ Герена “ Евертон Бала и му пожела доста победи, голове и щастливи мигове със синята фланелка.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР