Левски изживява своята европейска приказка и тя ще продължи във

...
Левски изживява своята европейска приказка и тя ще продължи във
Коментари Харесай

Европейската приказка на Левски продължава във Франкфурт, Лудогорец с тежък тест в Амстердам

Левски изживява своята европейска приказка и тя ще продължи във Франкфурт. Тази вечер от 21:30 часа " сините " гостуват на локалния Айнтрахт за мача-реванш от шампионата Лигата на конференциите. Двубоят в София приключи 1:1 с гол в добавеното време на Аасими Фадига.

Айнтрахт е притежател на трофея от Лига Европа за сезон 2021/2022 и осминафиналист от последното издание на Шампионска лига. Постигнатото от немците в последните години е похвално, само че отборът не съумя да се оправи в първия мач с привидно елементарен конкурент. В София мачът стартира с ранен гол на Коло Муани, паднал след груба неточност в отбрана, само че това си остана едно от дребното положителни положения за тима. Левскарите демонстрираха ужасно предпочитание и Роналдо бе на косъм от това да изравни. Неизбежното въпреки всичко се случи при удар отвън наказателното поле на резервата Фадига в добавеното време, който изпрати трибуните в възторг.

24 август в действителност се трансформира в празника за Левски въпреки и наскърбен от последвалата вест за злополуката с последователи на клуба. Националният стадион " Васил Левски " бе изпълнен до краен лимит, а сигурно би бил продаден още един път, в случай че потенциалът му го позволяваше. Желанието и мотивацията от страна на играчите бе видно, като те се бориха за всяка топка на терена, до момента в който тези на Айнтрахт несъмнено останаха сюрпризирани от боеспособността на своя съперник.

През миналия уикенд Левски получи отмора в Първа лига, до момента в който " орлите " избавиха точката при визитата си на Майнц в 91-ата минута. Доста напрегната бе и миналата седмица за клуба. Звездата в офанзива Коло Муани ясно съобщи, че желае да премине в ПСЖ и отхвърли да тренира. Трансферът към момента не е реалност, само че френският национал няма да играе довечера. Яспер Линдстрьом пък подписа с Наполи, което е още една добра вест за Левски.

Въпреки случилото се през миналата седмица Айнтрахт си остава огромния любимец за дуела през днешния ден. Не е изключено " орлите " да избухнат, само че положителната игра на левскарите отпреди седмица оставя вярата жива. Равенството от първия мач е по-скоро в интерес на българския тим, който сигурно ще е по-дефанзивно надъхан и ще работи на бързи контраатаки.

Също довечера, само че от 21:00 часа е вторият мач сред Аякс и Лудогорец. Реваншът от Лига Европа е в Амстердам, а домакините имат задатък от 4:1 след първата среща.

И през тази година първенецът на България ще играе в групите на европейските клубни шампионати, само че ще би трябвало да се задоволи с тези на Лигата на конференциите, защото трудността в плейофите за Лига Европа се оказа непреодолимо. Аякс реализира най-изразителния триумф от всички плейофни двойки и то преди идното домакинство в Амстердам. Днес следва един протоколен дуел, от който Лудогорец само може да завоюва дивиденти.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР