Астън Вила продължава към полуфиналите на Лигата на конференциите, след

...
Астън Вила продължава към полуфиналите на Лигата на конференциите, след
Коментари Харесай

Астън Вила се спаси в дузпите и продължава към полуфиналите на Лигата на конференциите

Астън Вила продължава към полуфиналите на Лигата на конференциите, откакто победи трагично Лил на " Стад Пиер Мороа ", след осъществяване на дузпи. " Виланите " вкараха мача в продължения с гол в 87-та минута, а по-късно направиха задоволително да не изгубят в добавените 30 минути и в дузпите. Герой за тимът от Бирмингам бе дузпаджията Емилиано Мартинес, който избави две от петте осъществявания на домакините.

" Мастифите " напълно предстоящо започнаха по-настоятелно и поведоха в 15-та минута, откакто прострелното центриране на Габриел Гудмунсон откри Юсуф Язъджъ.



Лошите вести за тима от Бирмингам продължиха в 28-та минута, когато Николо Дзаниоло трябваше да напусне терена наложително заради травма.

След като беше близо да удвои резултата в първото полувреме, капитанът на френския тим Бенжамен Андре въпреки всичко стори това в 67-та минута, откакто засече центрирането от ъглов удар на другия исландец в Лил Хакон Харалдсон.

GOAL | Lille 2-0 Aston Villa | Benjamin Andre

LILLE HAVE DOUBLED THE LEAD!
— Tekkers Foot (@tekkersfoot)
Астън Вила вкара дуела в продължения в 87-та минута, откакто вратаря на Лил Лука Шевалие изпусна топката при центриране, а тя се озова в Мати Кеш, който откри опразнената врата на домакините с изстрел от отвън наказателното поле.

GOAL | Lille 2-1 Aston Villa | Matty Cash

MATTY CASH PULLS ONE BACK FOR ASTON VILLA!!!!!!
— Tekkers Foot (@tekkersfoot)
Отборът от Бирмингам можеше да постави точка на разногласието в средата на първото продължение, само че вратарят на домакините Шевалие направи прелестно двойно избавяне против резервата Лион Бейли и Дъглас Луиз.

В дузпите Емилиано Мартинес още веднъж сподели най-хубавото от себе си, откакто избави първото осъществяване на Лил от Набил Бенталеб. Аржентинецът не за първи път подразни френските почитатели и получи жълт картон за своите дейности.

Лука Шевалие не остана по-назад, спасявайки четвъртата дузпа на Вила, изпълнена от Лион Бейли.

Героят обаче можеше да бъде единствено един и това бе Мартинес, който избави последната дузпа на домакините, изпълнена от капитана Бенжамен Андре.

ASTON VILLA HAVE WON THE PENALTY SHOOTOUT AND MARTINEZ IS DANCINGGGGGGGG
— SimplyGoal (@SimplyGoal)

" Виланите " чакат спечелилия от балканското дерби сред Олимпиакос и Фенербахче в полуфиналите на Лигата на конференциите, което се играе сега. Отборът от Пирея завоюва първия дуел с 3:2.

След днешната загуба " мастифите " ще би трябвало да пренасочат вниманието си към Лига 1, където те заемат четвъртата позиция, на три точки от местата, осигуряващи класиране за Шампионската лига. Следващият им дуел е домакинство на Страсбург.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР