Левски и Лудогорец завършиха при нулево равенство в голямото дерби

...
Левски и Лудогорец завършиха при нулево равенство в голямото дерби
Коментари Харесай

Без голове между Левски и Лудогорец на „Герена“, „сините“ с антирекорд

Левски и Лудогорец приключиха при нулево тъждество в огромното дерби от 21-ия кръг на Първа лига. За „ сините “ това бе 11-и пореден мач без победа в шампионата, което е и нов антирекорд в клубната история на столичани – най-дългата им предходна сходна отрицателна поредност датираше от 60-те години на предишния век .
Дербито от 21-ия кръг на Първа лига приключи без попадения.
На стадион „ Георги Аспарухов “ в столицата началните минути бяха за Левски. Възпитаниците на Станимир Стоилов започнаха с по-активна игра и преса, която не позволяваше на първенците да разиграват умерено топката. Ноа Сонко Сундберг стреля с глава след ъглов удар, само че право в ръцете на стража на разградчани Серджио Падт. От другата страна, Лудогорец имаше две съществени положения пред капитана на „ сините “ Пламен Андреев, само че първо Кирил Десподов пропусна от преференциална обстановка, а по-късно и Игор Тиаго, подал на Футболист номер 1 на България за предходната година, също не бе прецизен.

В началото на втората част Десподов се озова на добра позиция, само че още веднъж не откри вратата. Физическите сили на възпитаниците на Станимир Стоилов понамаляха, само че все пак Ивелин Попов стреля рисково и се стигна до корнер. Дебют за Левски направи новото попълнение на отбора Джавад Ел Джемили, а Филип Кръстев можеше да получи топката в наказателното поле от Марин Петков, само че пасът на резервата на домакините не бе старателен. В последна сметка до края не паднаха голове и по този начин Левски записа 11-и следващ мач в шампионата без триумф. Последният датира от 8-и октомври предходната година, когато отборът завоюва против Ботев Пд с 1:0. Столичани са седми в класирането с 32 точки. Лудогорец пък изостана в борбата за купата с ЦСКА, като е към този момент на три пункта от „ алените “.

За първенците следва домакинство на закъсалия финансово тим на Пирин Благоевград в неделя, до момента в който Левски ще търси първа победа близо пет месеца при гостуването си на Хебър в Пазарджик в същия ден. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР