Летящ обект, по всяка вероятност разузнавателен дрон, се разби тази

...
Летящ обект, по всяка вероятност разузнавателен дрон, се разби тази
Коментари Харесай

Военен дрон се разби и взриви в Загреб |

Летящ обект, по всяка възможност разследващ дрон, се разруши тази нощ в квартал в столицата на Хърватия Загреб, като провокира мощен гърмеж. Ранени няма, заяви полицията, представена от организация Хина.

Падналият обект е образувал кратер в земята, а също по този начин са открити два парашута. Има развалени няколко паркирани автомобила.

Полицията се е отзовала на сигнали от жители, обезпокоени от чутия гърмеж.

Според профилираното военно издание The War Zone това е разследващ аероплан Ту-141 " Стриж ", който се е развалил съществено и е пресякъл цялата територия на Унгария или елементи от прилежащите страни и е долетял от Украйна. Директният полет от границата на Украйна до Загреб е близо 350 благи (563 км). Според източници на изданието през последните дни, след нахлуването на Русия, Украйна е почнала да употребява високоскоростни безпилотни самолети от руската ера. Украйна е единственият прочут оператор на Ту-141 сега, съгласно The War Zone. 

An unidentified flying object crashed in the Croatian capital of Zagreb. Unconfirmed reports claim it is a Tu-141 " Strizh " missile-like drone from the war in Ukraine.

Croatia is a NATO member more than 500 kilometers away from Ukraine. Bizarre.
— Based Croatia (@Based_Croatia)

От до момента събраната информация от способените органи става дума за безпилотен летателен уред, осведоми уеб сайтът Индекс, като се базира на добре осведомени източници.

С двата парашута, които са открити на над километър от мястото на кратера, не са се спуснали хора, а най-вероятно става дума за елементи от летателния уред, в които се пазят данни.

На фотоси от мястото на случая се виждат железни части от разпръснати остатъци по земята и нещо, което наподобява като част от крило, отбелязва Асошиейтед прес. Полицията е отделила региона, с цел да проверява случая.

От министерството на защитата към този момент нито удостоверяват, нито отхвърлят информацията, а министърът на защитата Марио Баножич сподели, че ведомството проверява случая.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР