Летци от авиобаза „Граф Игнатиево“ стават част от иновативна образователна

...
Летци от авиобаза „Граф Игнатиево“ стават част от иновативна образователна
Коментари Харесай

Летци от авиобаза Граф Игнатиево разказват на ученици тайните на професията си

Летци от авиобаза „ Граф Игнатиево “ стават част от новаторска просветителна стратегия, по която към този момент работи главното учебно заведение в обитаемото място. В новооткрит СТЕМ център по естествени науки водачи вземат участие в занятията, с цел да покажат на децата разнообразни страни на своята специалност.

В главно учебно заведение „ Граф Николай Игнатиев “ се приготвят за особено събитие. След месеци усилена работа са приключени три нови класни стаи и СТЕМ център за образование по естествени науки.

" За нашето учебно заведение това са първите крачки в СТЕМ образованието – това значи, че се преподава по един нов метод, интегрира се образователното наличие от разнообразни предметни области и в действителност се учат в целокупност естествени феномени, процеси, персони, технологии ", сподели Даниела Петкова – шеф на ОУ „ Граф Николай Игнатиев “.

СТЕМ центърът е модерна изследователска територия за практическо знание. Насоката е към естествените науки - интегрирано проучване на биология, химия, физика, математика, индивидът и природата. Задълбочено се употребяват технологиите, които могат да пресъздават резултатите от работата на децата. Модерната класна стая е обвързвана и с активността на детския клуб по орнитология в учебното заведение.

" Както виждате от надписа на тапета, това е проучвателен център Криле – като основните думи, които го характеризират са изписани – това са креативност, увереност, проучване, любознание и страст – т.е Криле, абревиатурата ", сподели Даниела Петкова.

Затова и първият урок в центъра е отдаден на полетите – и на птиците и на самолетите. Докато децата търсят връзката сред природата и технологиите капитан Симеон Георгиев от авиобаза " Граф Игнатиево " показва значими моменти от работата на летците, взаимствани от прелета на гъските.

" При нас, както и при птиците най-отпред лети навигаторът или командирът, който да направлява курса, тъй че както при птиците, те да не бъдат нападнати от по-граблива птица и ние също по този начин да не бъдем нападнати от самолети или ракети ", изясни летецът капитан Симеон Георгиев.

За да е още по забавно, летецът от военно–въдушните сили демонстрира разнообразни способи на другарство в полет и по какъв начин в непредвидена обстановка водачите реагират като птици, с цел да опазят себе си и самолетите.

" Когато аз хвърча и стартира да накланям самолета наляво и надясно съзнателно – това значи, че имам проблем с моя аероплан. И това дава информация на моите другари, че би трябвало да дойдат и да ми оказват помощ ", сподели капитан Георгиев.

Близо 30 % от персоналния състав на авиобаза " Граф Игнатиево " са възпитаници от разнообразни випуски на едноименното главно учебно заведение. Сега военните са сътрудник в модерния учебен план.

" Авиобаза " Граф Игнатиево " гледа мн съществено на самодейността и ние ще се опитаме да допринесем, колкото се може повече за мотивацията на децата, по-късно да оказваме помощ в тяхното образование, а и се надявам учителският колектив след време да се гордее с детските възторг и достижения ", сподели полк. Методи Орлов – зам. пълководец по летателната подготовка АБ „ Граф Игнатиево “.

СТЕМ центърът и класните стаи са основани по план за 50 хиляди лв., част от средствата са обезпечени от Община Марица. Училището в Граф Игнатиево е едно от общо 11-те образователни заведения в Пловдив и района, които получиха утвърждение за втория стадий на финансиране от националната стратегия за създаване на стем среда.

" Ето за какво в проекта за резистентност и развиване в този момент сме възнамерявали във всяко учебно заведение да бъде построен подобен СТЕМ център, т. е. има нужното финансиране и всички възпитаници да намерят тези междупредметни връзки, които да ги подтикват да открият своите мощни страни. И да ползват научените познания на процедура ", сподели Мария Гайдарова – заместник-министър на образованието.

170 деца учат в главното учебно заведение в Граф Игнатиево. Те ще употребяват СТЕМ центъра, с цел да стигат до висините на науката – споделят техните преподаватели. Наука, която може да им даде криле за живота, подобен какъвто е в реалност.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР