Летният туристически сезон тази година ще бъде открит символично на

...
Летният туристически сезон тази година ще бъде открит символично на
Коментари Харесай

Какви ще са цените чадърите и шезлонгите това лято?

Летният туристически сезон тази година ще бъде открит алегорично на 11 юни в к.к. " Златни пясъци " от министъра на туризма Христо Проданов. Въпреки това всеки курорт самичък взема решение по кое време да открие дейния си сезон. Към сегашния миг по доста от морските плажове тече усилена подготовка и слагане на чадъри и шезлонги от концесионерите.

Миналото лято поради пандемията Министерството на туризма понижи концесионните такси и наемите с до 50%, съразмерно на отстъпката от цената на чадърите и шезлонгите за летовници. Сега обаче такава мярка против COVID-19 не се планува.

На плажовете " Смокиня “ и " Каваци “ тази година туристите ще заплащат 6 лева за чадър и 7 лева за наем на шезлонг. В Крайморие чадърите тази година са на цени 8 лева, а шезлонгите 6 лева

Край на безплатните чадъри и шезлонги на бургаския плаж. На северния плаж в Бургас чадърите и шезлонгите са на много по-ниски цени. Чадърът и шезлонгът са по 1,20 лева, а пакетът от два шезлонга и чадър е 3,60 лева Въпреки въвеждане на такса за плажните такъми тази година, цените на плажа в Бургас остават алегорични.

Цените на другите плажове в Слънчев бряг са с леки разлики. На Северния плаж почиващите ще платят по 9 лева за шезлонг и чадър, а на Централния и Южния цените са по 10 лева за същите продукти.

Летовниците в Обзор тази година също ще имат избор сред два плажа на разнообразни цени. На Централния плаж чадърите и шезлонгите са по 7 лева, а на Обзор-Юг по 3 лева, оповестява сътрудник на bTV.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР