Летният сезон дойде, а с него и всички летящи насекоми,

...
Летният сезон дойде, а с него и всички летящи насекоми,
Коментари Харесай

Какъв е срокът на годност на препарата срещу насекоми

Летният сезон пристигна, а с него и всички летящи инсекти, за които е несъмнено, че просто нямат фенове. Мухите, комарите, осите и кърлежите, в никакъв случай не са добре пристигнали, а още по-лошото е, че нахалството им от време на време може да бъде рисково за човек.

Единствената отбрана е пръскането с препарати, които постоянно би трябвало да отблъскват дадени летящи другари, като подсигуряват, че ухапванията от комарите са доста по-малко. Единственият проблем е, че постоянно се сещаме за тези препарати тъкмо през лятото. Понеже множеството са много скъпи, най-честният въпрос е: допустимо ли е да използваме препарата от предходната година?

Оказва се, че множеството спрейове в действителност имат период на валидност и губят силата си, само че пък има и един плюс – това лишава доста повече време, в сравнение с подозирате. Въпросът по отношение на качеството му и издръжливостта във времето се дефинира от една съществена съставна част – диетил-мета-толуамид.

Въпросният се намира във всяка една бутилка, която закупите, без никакво значение от марката. Най-често планинарите се запасяват с сходни средства, само че в случай че в миналото се пробвате да намерите препарат за прогонване на субстанции, то обърнете внимание на процентния разтвор. Нека обаче не забравяме, че той не демонстрира тъкмо силата, а продължителност върху кожата. 20% от този химикал дават отбрана до 7 часа, при 7% разтвор, можете да бъдете сигурни, че ще получите едвам 2-3 часа отбрана.

Друга опция за защита от всички типове инсекти е Пикардин – той е опция на горния химикал и съгласно основателите ще е на практика безконечен, само че заради самото предпазване в шишето, неговият живот е към 2 години и по-късно губи своя резултат. Някои компании са почтени със своите клиенти и споделят, че най-често всеки един спрей, който към този момент е на 3 или повече години, би трябвало да бъде изхвърлен, само че не тъй като ще навреди, а тъй като няма да бъде ефикасен.

Съществуват малко по-скъпи артикули, чийто живот е към 10 години. Натуралните спрейове, които се построяват на база есенциални масла. Обикновено най-често се употребяват розмарин, цитронела и други. Средният им живот е сред 2 до 3 години в шишето, само че някои могат да доближат до 4-5 години. Всичко зависи от употребяваният %, който още веднъж би трябвало да се прегледа в наличието. Най-добрият тест е да се пръсне свободно във въздуха и в случай че не се усеща миризма, то най-вероятно е време да се закупи нов.

Поради обстоятелството, че нито едно такова вещество не може да се счита за евентуален замърсител на околната среда, на практика не може да се приказва и за период на валидност, само че самите производители са на мнение, че просто след време е редно да се смени с различен.

Експертите са на мнение, че в случай че вашият спрей е на към година, единственият резултат е, че най-вероятно помпата може да е засъхнала и ще изисква малко старания, с цел да може течността да се раздвижи. От друга страна това не е чак толкоз огромен проблем. Почитателите на преработването би трябвало да запомнят, че е от изключително значение да изсипват наличието и да го изхвърлят, преди да оставят бутилката за преправка.

Какъв е изводът, не е належащо всяка година да вършиме една не чак толкоз скромна инвестиция за спрейове против инсекти, те най-вероятно ще работят, само че обърнете внимание на по-високата централизация, в случай че желаете дългогодишен резултат. Това е единственото условие.

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР