Летните месеци, които ни дават временно спокойствие, не се използват

...
Летните месеци, които ни дават временно спокойствие, не се използват
Коментари Харесай

Проф. Костадин Ангелов: Правителството не използва лятото за подготовка за следваща вълна на COVID, а за обезглавяване на болници

Летните месеци, които ни дават краткотрайно успокоение, не се употребяват от държавното управление целеустремено за подготовка на страната за идната вълна, а за обезглавяването на огромни лечебни заведения, които се справяха сполучливо с преодоляването на трите талази от COVID-19 в България. Това съобщи в Бургас някогашният министър на опазването на здравето доктор Костадин Ангелов. Той и доцент Тодор Кантарджиев дадоха взаимен брифинг пред медиите.

Сред обезглавените лечебни заведения преди всичко е " Пирогов ", чийто шеф проф. Асен Балтов беше махнат поради отчет на Здравната каса.

" Не ми е ясно като някогашен министър на опазването на здравето по какъв начин притежателят на болничното заведение, която е еднолично акционерно сдружение, не изчаква формалната позиция на здравното заведение и решението на българския съд, с цел да отсъди най-после по метод, по който се изисква от един министър. Това значи, че НЗОК се трансформира в инструмент за поръчкови инспекции в лечебните заведения.

Втората обезглавена болница е Министерство на вътрешните работи болница, която се оправи прелестно с пандемията, благодарности за напъните на проф. Смилов. За неин шеф е назначен някогашен народен представител от Българска социалистическа партия. Третата болница е " Александровска " - беше заменен изпълнителният шеф сякаш, поради отчет, който още не сме видели, в който има някакви злоупотреби. Такива злоупотреби до момента не бяха упоменати. В болничното заведение в Ямбол шефът е отхвърлен и сменен с пенсионер, който е доста по-възрастен от доцент Кантарджиев. В Св. Анна във Варна също имаше промяна. Целта да бъдат обезглавени тези лечебни заведения от ден на ден ми наподобява, че това държавно управление целеустремено ни води към последваща вълна от COVID-19, която ще има тежки последствия за страната ", сподели още доктор Ангелов.- В момента опазването на здравето се ръководи от пишман лекари, пишман адвокати и пишман специалисти, съобщи още някогашният здравен министър.

Той прикани хората да се имунизират. " Апелът ми към всички е - виждате по какъв начин вървят ограниченията за подготовката за четвърта вълна. Виждате, че нищо хубаво не се чака в опазването на здравето, апелирам ви се ваксинирайте се до момента в който имаме опция да създадем това. Всички старания от една година бяха ориентирани лятото да имаме малко случаи, с цел да можем да създадем такава имунизационна акция с 60 000 дневно в продължение на месеци и да достигнем добър имунитет ", сподели и доцент Кантарджиев.
https://www.facebook.com/GerbBurgaskaOblast/videos/1407347409639241
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР