Летището в Залцбург е издало в събота разрешение за кацане

...
Летището в Залцбург е издало в събота разрешение за кацане
Коментари Харесай

Руски олигарх, близък до Путин, прати в Австрия празен частен самолет заради куфар

Летището в Залцбург е издало в събота позволение за кацане на празен частен аероплан, който след час е отлетял назад. Причината за късия престой е била на борда да бъде претрупан куфар на съветски олигарх. Тъй като сега се постанова 14-дневна карантина на пристигнали от чужбина пасажери, министерството на опазването на здравето е удостоверило, че въпросната машина е била празна, съобщи Българска телеграфна агенция.

Самолетът модел " Гълфстрийм " G 650 с регистрация LХ-МОW, пристигнал от Москва, е машината, с която лети Игор Шувалов - някогашен вицепремиер и поддръжник на Путин, който сега е началник на Внешекономбанк , оповестява австрийското радио и телевизия, като се базира на съветски медии.

Самолетът, дошъл в Залцбург, е взел куфар и някои движимости на Шувалов, който има вила край езерото Атерзее, е обяснила говорителката.

Олигархът и фамилията му са известни със скъпоструващите си полети. През 2016 година опозиционният политик Алексей Навални разкри, че дамата на тогавашния вицепремиер Олга Шувалова е превозила расовите си кучета с частни самолети за присъединяване в интернационалните изложби. Навални е съобщил, че с цел да отиде до " дачата " си в Австрия и да се върне назад в Москва, фамилията на Шувалов е заплатило 72 000 евро. Но в това време цените на тези услуги са намалели на половина.

Това е вторият частен аероплан, пристигнал от Русия през май макар възбраната за кацане на самолети, идващи от рискови региони с огромен брой инфектирани с ковид, която е в действие до 22 май. Според информация на Ройтерс на 4 май частен аероплан модел " Бомбардие ", употребен от шефа на Роснефт Игор Сечин, е кацнал на виенското летище и три дни по-късно е отлетял за Москва.

За двете визити на първо време е съобщил електронният уебсайт на медия на някогашния олигарх Михаил Ходорковски, който се намира в съпротива, продължава информацията.

На въпрос на австрийската осведомителна организация АПА говорителка на министерството на опазването на здравето, отговорно за наредбата за възбрана на кацанията, е удостоверила двете кацания, които са били вероятни по силата на уговорка, разрешаваща кацания на самолети без пасажери.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР