Летецът-изтребител преди всяко излитане залага живота си и благоденствието на

...
Летецът-изтребител преди всяко излитане залага живота си и благоденствието на
Коментари Харесай

Радев: Летецът-изтребител залага живота си в името на България, а в политиката често залагат България заради лично облагодетелстване

Летецът-изтребител преди всяко политане залага живота си и благоденствието на своето семейство в името на България. За страдание, не всеки път това се отнася за други сфери – най-много за политиката. Често сме очевидци на тъкмо противоположната настройка - да заложиш цяла България поради своето персонално облагодетелстване, разяснява президентът. " Ето това е силата на авиацията ", заяви президентът Румен Радев по време на честването на Международния ден на авиацията и космонавтиката и 45-годишнината от полета на първия български космонавт Георги Иванов. Събитието бе проведено през вчерашния ден от Военновъздушните сили (ВВС), Института за галактически проучвания и технологии към Българската академия на науките (БАН) и фондация „ Български Военновъздушни сили “.

Авиацията и космонавтиката изискват ангажираност и от държавното управление, и от цялото ни общество, в случай че желаеме България да има почтено бъдеще, сподели президентът.

Общото сред авиацията и Космоса е моралната мощ, устремът, всеотдайността на хората в авиацията и космонавтиката. Тяхната безрезервност и неутолима жадност да провокират себе си, технологиите, личните си благоприятни условия, да търсят новото, готовността да жертват себе си, с цел да върви човечеството напред, съобщи Радев.

Летецът-изтребител преди всяко политане залага живота си и благоденствието на своето семейство в името на България. За страдание, не постоянно това се отнася за други сфери – най-много за политиката. Често сме очевидци на тъкмо противоположната настройка - да заложиш цяла България поради своето персонално облагодетелстване, разяснява президентът. " Ето това е силата на авиацията ", сподели той. Тази морална мощ би трябвало да я развиваме в младежите. Имаме потребност от тъкмо тази настройка във всички сфери, с цел да успее България, добави Радев.

Отдавна моля, че са нужни спешни ограничения за привличане на способни хора с качества във Въоръжените сили и тяхното задържане. Авиацията и космонавтиката изискват най-хубавото като човешки запас, сподели Радев.

Това е единствено първата стъпка, сподели президентът във връзка поръчката за 30 % повишаване на възнаграждението на военнослужещите.

В момента прогресират страните, които съумяват по най-хубавия метод да употребяват информацията от Космоса, има обилие от информация, уточни Радев. Когато през есента на 2020 година се отвори прозорецът за публично разискване на Плана за възобновяване и резистентност, видях, че няма някои базови неща за нашето бъдещо развиване. Нямаше галактически център. Привлякох полк. Панев Пенев и проф. Желев и с потенциала на президентството създадохме абстрактен план за Център за наблюдаване, съгласуваност и ръководство от Космоса, сподели президентът, само че изясни, че постоянните държавни управления не са съдействали и са орязали функционалността. „ Не върша никаква политическа агитация, просто споделям какво се случва, когато няма последователност “, добави Радев. Сигурен съм, че този център ще го създадем, сподели още той.

Според него, който владее небето и Космоса, ще бъде решителен водач на бъдещето. Без авиация и Космос няма сигурност и суверенитет, съобщи Румен Радев.

По думите му авиацията и космонавтиката са на първо място дух, обичаи и чест. Българските Военновъздушните сили (ВВС) са школа по геройство, родолюбие и държавническо отношение. Моята ценностна система съм я изковал доста преди да вляза в президентската институция, изковал съм я в българските Военновъздушни сили, съобщи президентът.

Историята постоянно помни първите, поради това вечно в мен ще има място за тези, които проправиха пътя на България към Космоса – нашите учени още преди 52 години основаха българската научна стратегия. България сега е водеща страна в производството на макро и мини спътници, уточни Радев.

Историческият полет на „ Союз-33 “ остава непреходно във времето ентусиазъм, донесло горделивост и самочувствие на генерации България, сподели президентът и добави, че е сигурен, че ще пристигна времето, в което ще имаме последващи космонавти. „ Аз съм сигурен, че ни чака в директно бъдеще времето, в което ще има летателни апарати, за които няма да има лимит. Ще летят и в стратосферата, и в открития Космос в един полет “, сподели Радев.

Авиацията и космонавтиката са носители на гордостта на нацията и израз на нашето равнище на упоритости къде желаеме да нареждаме нашата нация във връзка с човешкия напредък и във връзка с бъдещето, съобщи президентът.

Инфо: Българска телеграфна агенция

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР