Лесно е да се приеме, че нашите деца са или

...
Лесно е да се приеме, че нашите деца са или
Коментари Харесай

8 съвета за отглеждане на умно дете

Лесно е да се одобри, че нашите деца са или родени с високо равнище на просветеност, или не са... и ние като родители, не можем да създадем доста, с цел да повлияем на това по какъв начин ще се развие детето. Изследванията обаче демонстрират, че интелигентността е разграничена 50/50, когато става въпрос за природата и въздействието на родителите. Родителското въздействие е доста значимо, по тази причина ще ви дадем няколко съвета за това по какъв начин да отгледате мъдро дете.

Това не значи, че е належащо да заливате децата си с математически задания и уроци по непознат език, до момента в който са още с памперсите. По-скоро се концентрирайте върху държанието, което насърчава развиващия се разум и разсъдък, вместо да възхвалявате вродения гений на детето.

1. Говорете с него от първия ден

Говоренето с децата ви, даже когато те са дребни бебета, е ключът към обръщането на тези умствени колела. Дори когато децата са прекомерно дребни, с цел да схванат какво говорите или да схващат комплицираните думи, които употребявате, с повтаряне те ще употребяват подтекста, с цел да го схванат. Също по този начин, задаването на отворени въпроси на децата ще им помогне да развият отзиви и възприятие за себе си, и ще им даде опция да схванат тези отзиви и характерността им.

2. Четете книги

Четенето е голям предсказващ триумф в учебно заведение, по тази причина започнете да четете с бебетата си доста преди да знаят какво значат думите. Четенето подтиква мозъка, построява база от познания за света и работи като основа на всяко бъдещо образование, в това число математика и просвета. Уверете се, че книгите са елементарно налични във вашия дом, моделирайте положителни привички за четене и говорете с децата си за това, което четете, с цел да изградите умения за диалог и четене.

3. Учете децата си да мислят за проблемите и да измислят решения

Не решавайте проблемите на децата си вместо тях. Вместо това ги насърчавайте да се съсредоточат върху една цел или проблем и да измислят решение на казуса. Това деяние по едно и също време подтиква мозъка и ги учи, че са способни да работят независимо.

4. Хвалете напъните и резултатите, а не просто дейностите

Добре е да награждавате децата за постигнатите резултати, само че би трябвало да ги хвалите и за напъните и упоритата работа. По този метод възпитавате деца, които са по-мотивирани и способни да се движат напред, когато срещнат усложнение.
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР