Лесно е да намерите всякакви видове обувки в един дамски

...
Лесно е да намерите всякакви видове обувки в един дамски
Коментари Харесай

5 вида обувки, които НЕ са полезни за здравето на дамите

Лесно е да намерите всевъзможни типове обувки в един дамски дрешник. Жените ги купуват, водени от трендовете, персоналните желания и просто - от настроението си. Междувременно има 5 чифта обувки, които, въпреки и комфортни и красиви, могат да наранят краката ви без да се усетите.

Обувки на висок ток

Тънките и доста високи токчета са секси, само че несъмнено не са подобаващи за ежедневна приложимост. Ако непрекъснато носите обувки на висок ток, можете да се окажете в доста неприятни обстановки. Проблемите стартират с болки в гърба, краката, това може да засегне освен костите, само че и мускулите.

Редовното носене на тези обувки слага несъразмерен стрес върху предната част на краката. В резултат на това стъпалото може даже да се деформира. Шиповете повреждат и колянните стави, което не трябва да се не помни. Рискът от развиване на артроза се усилва. Поради обстоятелството, че тежестта се измества при вървене, лумбалната част на гръбначния дирек се изправя. Натоварването на долната част на гърба се усилва и може да се развие остеохондроза.

Трябва да знаете едно нещо сигурно - такива обувки не са подобаващи за всекидневно потребление в офис и за дълги разходки. Не забравяйте, че хубостта не изисква жертви от вас под формата на вашето здраве. Всичко би трябвало да бъде умерено.

Кецове

Унисекс маратонките са същински шлагер, в който всички са влюбени. Днес кецовете се комбинират с рокли, къси панталони и поли, дънки и каквото и да било. Основният минус на тези обувки е гумената подметка. Тя не може да обезпечи задоволително изхабяване и ударното натоварване незабавно се усилва върху коленете. Не избирайте маратонки за дълги разходки.

При горещо време би трябвало да носите модели от плат, само че е по -добре от време на време да се пробвате да избирате други модели обувки. Прекомерната обич към маратонките може да аргументи развиването на плоскостъпие, инфектиране на ахилесовите сухожилия, задната част на глезенните стави.

Джапанки и балерини

Равните обувки сигурно са положителни за плажа и разходките, само че не всеки ден. Носенето им ще предизвика развиването на плоскостъпие и „ шпори на петата “. Коленете и стъпалата ще страдат от незадоволителна обезценка.

Много тесни обувки

Когато купувате нов чифт обувки, не забравяйте да обърнете внимание дали нищо не смазва крайници ви. Обувките не би трябвало да са тесни и да прищипват пръстите ви. Не би трябвало да купувате чифт с един размер по-малък, единствено тъй като доста ви харесва. Обувките би трябвало да имат подобаваща дължина, широчина, изключително за пръста.

Кои са най-безопасните обувки?

Най -добре е да купувате обувки, направени от естествени, висококачествени материали. Ортопедичните сандали си заслужават да бъдат прегледани за лятото. Подходящи са за мъже и дами, просто би трябвало да намерите своя модел.

Обувките постоянно би трябвало да повтарят анатомичната конструкция на стъпалото и да са с верния размер, тогава ще бъде комфортно и безвредно да ходите в тях. Ако обичате токчетата, идеалната им височина е 4-6 см, ръководете се от растежа си.

Изберете обувките си вярно, не пестете от качеството и не забравяйте да слушате тялото си. Не жертвайте здравето си, с цел да ходите няколко часа с токчета или неуместни сандали.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР