Лесни и нискокалорични рецепти за летните дни. Ако се опитвате

...
Лесни и нискокалорични рецепти за летните дни. Ако се опитвате
Коментари Харесай

Лесни и нискокалорични рецепти за летните дни

Лесни и нискокалорични предписания за летните дни. Ако се пробвате да поддържате тежестта си в здравословни граници, може би летният сезон ще ви улесни, тъй като това е времето от годината, в което  търсим по-лека, само че и питателна храна.

 

Диетични пълнени чушки

Лесни и нискокалорични предписания за летните дни 02.07.24 00:30 Как да укрепим кръвоносните съдове и да почистим холестерола 02.07.24 00:03 Психолог разсея най-популярния мит за антидепресантите 01.07.24 23:45 Тайните на дълголетието и щастливия живот от японците: Три ежедневни навика 01.07.24 23:30 Какво да вършим, в случай че загубим ключовете от колата? 01.07.24 23:00

Необходими съставки:

50 г пълнозърнест ориз
1 алена и 1 жълта чушка
спрей за готвене
1 дребна глава лук, нарязана на ситно
1 тиквичка, нарязана на кубчета
75 г чери домати
2 скилидки чесън
1 ч. л. надробен кимион
1 ч. л. надробен кориандър
20 г препечени филирани бадеми
½ кора от портокал, ситно настъргана
1 връзка магданоз (или кориандър)
100 г меко козе сирене, нарязано на части
сол
прясно надробен черен пипер

Загрейте фурната до 200 градуса. Пригответе ориза в тиган с вряща вода за към 25 минути или до момента в който омекне, след което го отцедете. Междувременно разрежете чушките на половина по дължина и изхвърлете семките. Поставете с отворената страна нагоре върху тава и печете около15 минути.

Напръскайте тиган със спрей за готвене и запържете лука и тиквичките на приблизително мощен огън, като разбърквате постоянно, за 4-5 минути или до момента в който омекнат и покафенеят леко. Добавете доматите, чесъна, кимиона и кориандъра и гответе още минута, като бъркате непрестанно. Прехвърлете в огромна топлоустойчива купа и разбъркайте бадемите и портокаловата кора. Добавете ориза и магданоза и овкусете с малко сол и доста черен пипер. Смесете дружно. Напълнете чушките с оризовата примес. Поръсете със сиренето и върнете във фурната за 10 минути, или до момента в който чушките омекнат и плънката стане подготвена.

Салата с тиква, пилешко и чери домати

Необходими артикули:

150 г тиква или сладостен картоф (нарязани на кубчета)
110 г пилешки гърди, едро нарязани
5 чери домата
1 доста дребна глава лук
1 ч. л. фалшификация каджун
2 ч. л зехтин
За дресинга:

4 с. л. обезмаслено кисело мляко
1 ч. л подготвен ментов сос

Загрейте фурната до 200 градуса. Поставете тиквата, пилето, доматите и лука в купа. Добавете подправката каджун и зехтина и разбъркайте добре. Прехвърлете сместа в незапалим съд. Печете 20–30 минути, или до момента в който пилето и зеленчуците станат подготвени. За да извършите дресинга, смесете киселото мляко и ментовия сос в дребна купа. Точно преди сервиране, поръсете дресинга върху пилето и зеленчуците.

Салата с черен фасул, киноа и хумус

За нея ще ви трябват:

¾ чаша консервиран черен фасул, изплакнат
⅔ чаша варена киноа
¼ чаша хумус
1 с. л. сок от лайм
¼ приблизително огромно авокадо, нарязано на кубчета
3 с. л. доматен сос
2 с. л. нарязан свеж кориандър

Комбинирайте боба и киноата в купа. Разбъркайте хумуса и сока от лайм дружно в дребна купа; разредете с вода до мечтаната консистенция. Поръсете дресинга с хумус върху боба и киноата. Отгоре прибавете авокадо, доматен сос и кориандър.

Източник: az-jenata.bg

Още вести четете в: Живот, Здраве За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР