Лесна и полезна рецепта за мариновани пъпки от глухарчета Глухарчето е

...
Лесна и полезна рецепта за мариновани пъпки от глухарчета
Глухарчето е
Коментари Харесай

Вкусно и лековито: Мариновани пъпки от глухарчета за кулинарни цели и лечение

Лесна и потребна рецепта за мариновани пъпки от глухарчета
Глухарчето е една от най-лековитите билки, които виреят в България. Растението може да се употребява както за директна консумация, по този начин и за лечебни цели. Пролетта е сезонът, през който можете да включите билката в менюто си.
Бихте могли да си приготвите и мариновани пъпки от глухарчета. Рецептата е лесна, а крайният артикул е апетитен и извънредно потребен.
Първо би трябвало да си наберете пъпки от глухарчета от чисто място – дано да е надалеч от огромните градове. Избирайте дребните и твърди пъпки, които още не са се отворили.

Необходими артикули за 1 огромен буркан:
300 грама пъпки от глухарчета
200 мл винен оцет
200 мл вода
1.ч.л. сол
1.ч.л. захар
1 ч.л. черен пипер на зърна

Начин на подготвяне:
Измийте под течаща вода пъпките от глухарчета и напълнете бурканите с тях. В съд смесете водата, оцета, солта и черния пипер на зърна. Сложете сместа на котлона и оставете да заври. Залейте глухарчетата с получената течност.
Затворете бурканите с капачки и ги обърнете с главата надолу.
Съхранявайте бурканите на изсъхнало, студено и мрачно място, само че не в хладилника.
Можете да употребявате маринованите пъпки от глухарчета като салата или като добавка към разнообразни ястия.
Препоръчва се за лекуване на чернодробни и белодробни болести.

А ето и някои от безчет потребните свойства на глухарчето:
Естествен диуретик
Листата от глухарче работят като превъзходен диуретик. Той усилва производството на урина като предизвиква отделянето на вода и соли от бъбреците. Глухарчето може да се употребява при някои чернодробни болести и високо кръвно налягане, оказва помощ на храносмилателната система да работи вярно. Листата от глухарче подтикват апетита и оказват помощ при лекуването на нервиран корем.

Помага при акне и други кожни проблеми
Тъй като глухарчето работи като диуретик, детоксикатор и анти-оксидант, сокът от глухарче може да спомогне за стимулиране и контролиране на системата за премахване на натрупването на отрови, които предизвикват акне. Прилагането на млечния сок ​​от глухарчето непосредствено, работи против микробни инфекции на кожата (като се заобикаля зоната към очите ). Смята се, че сокът, извлечен от кухото стебло има положителни анти- гъбични, противобактериални и инсектицидни свойства. Този млечно бял сок може да се употребява за лекуване на кожни инфекции, като екземи и изключително заболявания, породени от микробни и гъбични инфекции. Сокът също може да облекчи сърбеж от ухапвания и ужилвания.

Помага при проблеми с пикучния мехур
Със своите очистителни свойства, глухарчето е ужасно лекарство за пикочния мехур и пикочните пътища, като в това време работи анти- микробно за поощряване на здравословен пикочната система. Глухарчето оказва помощ при инфекции на пикочния мехур, като цистит.

Подобрява функционалностите на черния дроб
Корените на глухарчето работят изключително добре за възстановяване на храносмилането. Това постоянно е от изгода за артритни болести, съсиреци и кожни болести. При съществуване на брадавиците – става известно, че триенето на пресен сок от глухаче върху брадавицата всеки ден, в продължение на няколко седмици, е неусетен и ефикасен метод за цялостното и премахване.

Високо хранителна супер храна
Глухарчето е богат източник на витамини A, витамин К, B комплекс, C и D, желязо, цинк. Витамин К оказва помощ на кръвта да се съсирва и предизвиква развиването на здрави кости, а витамин А контролира растежа на кръвни кафези. Това диво растение дава и добра доза от витамин С и калций в поддръжка на здравето на костите. Редовната консумация на растението е от голяма изгода за възстановяване и на здравето на очите заради съществуването на лутеин и зеаксантин в него.

Помага за понижаване на непотребните мазнини в тялото
Поради своите пречистващи и диуретични свойства, глухарчето е идеална добавка към уравновесения метод на хранене и спомага за понижаване на непотребните килограми. Редовното изразходване на чай от глухарче освобождава тялото от непотребните отрови и калории.

Инфо: lekuva.net

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР