Леонардо Ди Каприо получи награда за екология, преди да получи

...
Леонардо Ди Каприо получи награда за екология, преди да получи
Коментари Харесай

Бедствието на климатичните промени вече е отвъд личния избор ~ Леонардо Ди Каприо

Леонардо Ди Каприо получи премия за екология, преди да получи по този начин дълго чакания и изцяло подобаващ Оскар за актьорския си гений. В началото на годината, на церемонията по откриването на Световния стопански конгрес в Давос американският артист бе почетен с премията Crystal Award за неговата съпричастност и дейна активност във връзка със замърсяването на околната среда. След шест номинации, пет от които актьорски и една като продуцент през 25-годишната му кариера, най-накрая получи и " Оскар " за ролята си в “Завръщането ”. 41-годишният Леонардо ди Каприо употребява трибуната, с цел да обърне внимание посредством благодарствената си тирада към най-наболелия проблем на човечеството в наши дни:

" Завръщането " е филм за връзката сред индивида и света на природата. Свят, който както ние всички усетихме през 2015, беше сполетян от най-горещата година в своята история. Екипът на кино лентата беше заставен да се реалокира до южния завършек на планетата, единствено и единствено да откри сняг. Промяната в климата е действителност, която се случва тук и в този момент. Тя е най-неотложната за решение опасност, изправена пред човешкия тип и е нужно да работим дружно и да спрем с отлагането. Трябва да подкрепим тези международни водачи, които не слугуват на замърсяващата промишленост, а приказват от името на човечеството, на коренните поданици, на милиардите хора в неравностойно обществено състояние, на ония, дето ще бъдат най-засегнати от протичащото се. Заради децата на нашите деца и поради всички хора, чийто глас е заглушаван от политиката на безкрайна лакомия. Благодаря ви за изключителната премия довечера. Не я смятам за някаква неотменима даденост. Нека не считаме и че планетата ни е дадена за постоянно прилагане.

Вдъхновен от действителни събития, “Завръщането ” е епична история за оцеляване и видоизменение. По време на експедиция в неразучена пустота, именитият откривател Хю Глас (Леонардо ди Каприо) е брутално премазан от мечка, и зарязан от членовете на личната му ловна тайфа. Сам на границата на гибелта, Глас отхвърля да се съобщи и воден от непоколебима воля и обич към фамилията си, той подхваща същинска авантюра от 200 благи през обширния див Запад по следите на индивида, който го е предал. Това, което стартира като безсърдечен блян към възмездие се трансформира в героично тестване по пътя към дома и изкуплението.

Актьорът споделя, че това евентуално е една от най-трудните функции, които е снимал в кариерата си. За да е оптимално меродавен му се е налагало да спи върху скотски трупове и да яде черен дроб от бизон. Не единствено тъй като самият режисьор на кино лентата държи да снима нещата оптимално реалистично, само че и тъй като Ди Каприо е извънредно прецизен актьор.

От доста години е и деен природозащитник. Създаде Leonardo DiCaprio Foundation през 1998 година, година след премиерата на " Титаник ", за да финансира акции, планове и старания за отбрана на планетата и застрашените й типове. В момента фондацията работи интензивно в над 40 страни.

Преди две години Ди Каприо стана дипломат на Организация на обединените нации по въпросите за климата. Във впечатляващата си тирада пред делегатите на Организация на обединените нации артистът съобщи:

Бедствието на климатичните промени към този момент е оттатък персоналния избор, който обособените хора вършат. То зависи от решенията и изборите на промишленостите и държавните управления ни.

Като артист аз се преструвам, това е работата ми. Играя измислени герои, които постоянно позволяват несъществуващи проблеми. Мисля, че човечеството гледа на климатичните промени по същия метод: все едно са нещо фиктивно, нещо протичащо се на нечия друга планета. Все едно, като се преструваме, че климатичните промени не са нещо същинско това ще ги накара да изчезнат. Но мисля, всички знаем, че това не е правилно.

Всяка последваща седмица ставаме очевидци на нови и неоспорими климатични събития, които служат за доказателство какъв брой е бързо се трансформира климата сега. Знаем, че сушите зачестяват, океаните се затоплят и окислителни метанови изпарения се издигат от морските дъна. Свидетели сме на рискови метеорологични събития като нараснали температурни равнища, размразяване на ледовете в западната част на Антарктика и Гренландските в условия на невиждани темпове, със скоростта на няколко десетилетия по-рано от плануваното. И нищо от това не е измислено или налудничаво – това е реалност.

Заедно би трябвало да борим за предпазване на положителния климат на нашата планета и да бъдем срещу необратимите опустошения, мащабът на които даже не можем да си представим. Ние просто не можем да допуснем, че бъдещето на човечеството ще стане жертва на алчността на огромни нефтогазови корпорации.

Можете да творите история или да бъдете охулени от нея.

Снимки: foxmovies.com, wetpaint.com, theknockturnal.com, n-tv.de

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР