Лени е роден на 26 май 1964 г. в Ню

...
Лени е роден на 26 май 1964 г. в Ню
Коментари Харесай

Лени Кравиц на 59: Колкото по-възрастен ставаш, толкова повече осъзнаваш, че всичко, което е казала мама, е истина!

Лени е роден на 26 май 1964 година в Ню Йорк. 

Той е само дете на Сай Кравиц и Рокси Рокър - еврейн и африканка. Именно поради смесения брак на родителите си, Лени претърпява доста насмешки и нападки. Въпреки това той израства в спокойна и любяща фамилна среда. Баща му е ефирен продуцент, а майка му успяваща актриса. Заради ролята й в сериала " The Jeffersons " фамилията се реалокира в Холивуд, когато Лени е в ранна детска възраст и тогава се заражда любовта му към музиката. Бъдещият именит музикант стартира да посещава локалния хор и в следствие открива, че огромния си гений и като инструменталист. Учи в музикалното учебно заведение в Бевърли Хилс, което приключва през 1982 г. 

След привършване на образованието си Лени Кравиц напуща дома си и стартира да търси мястото си на международната сцена. И макар че родителите му са авторитетни персони в шоубизнеса той се бори самичък и желанието му е да реализира триумфите си, разчитайки само на себе си. В първите години от кариерата си Лени се намира в тежък финансов интервал и живее в кола чартърен, която му коства 5 $ на ден. И до момента в който се бори интензивно за огромния си пробив в музикалния бизнес, през 1985 година той е сломен от новината за развода на родителите си. 

Година по-късно Кравиц се завръща в родния си град, Ню Йорк, където среща и първата си обич - красивата актриса Лис Боне. Страстта сред двамата избухва бързо и мощно и единствено след няколко месеца заживяват дружно. През 1987 година те се реалокират в Лас Вегас, а не след дълго шансът се усмихва на Кравиц и той съумява да запише първия си албум " Let Love Rule ", публикуван от музикалния колос Върджин Рекърдс. В същия миг се ражда и щерка му Зоуи. И макар че Лени и Лиса наподобяват щастливи дружно те се разделят още при започване на 90-те.



Още с първия си албум Кравиц бележи огромен триумф като получава 61-о място в влиятелната ранглиста на Билборд, само че Лени става необятно известен едвам година по-късно, когато Мадона прави кавър на песента му " Justify My Love ". 

Вторият албум на обещаващия рок и соул музикант е със заглавието " Mama Said " и е публикуван през 1991 година Тогава Лени Кравиц е въодушевен от мъчителната си разлъка с Лиса Боне и написва един от най-големите си шлагери " It Ain't Over Til It`s Over ". 

Две години по-късно Кравиц зашеметява света като издава песента " Are You Gonna Go My Way ". От този миг кариерата му потръгва бързо и незабелязано и той се трансформира в едно от най-големите имена на международната сцена. През 1995 година музикантът е изправен пред следващата компликация в персонален проект, а точно гибелта на майка си, която губи битката с рака.

Лени непрекъснато разкрива нови детайли с музиката си и още в края на 90-те той употребява и електроника при композирането си. Тогава получава и първата си премия Грами за най-хубав мъжки рок вокал. През 2000 година Кравиц издава и албум, в който събира най-големите си шлагери досега. 

Както доста изявени персони в изкуството, по този начин и Лени Кравиц показва гражданската си позиция посредством гения си. През 2003 година той издава песента " We Want Peace " във връзка войната в Ирак. Следващите три албума " Baptism ", " It`s Time For a Revolution " и " Black And White America " също са с политическа устременост. 

 
През 2009 година Лени Кравиц дебютира и в киното, участвайки в номинирания за Оскар филм " Precious ", а през 2012 година взе участие в " Игри на глада ". 

Преди няколко години рок звездата се реалокира на Бахамите, където живее умерено в уют и разкош. 



В чест на Лени Кравиц през днешния ден ще си напомним няколко негови цитата и ще ви поздравим с една от обичаните ни негови песни.

" Не се пробвам да трансформира света. Просто се възползвам от гения, с който Бог ме е дарил и в случай че съумея да влияя на някого, това би било прелестно ".

" Майка ми ми даде доста положителни препоръки и имаше още доста на какво да ме научи. Колкото по-възрастен ставаш, толкоз повече осъзнаваш, че всичко което ти е споделила мама е истина ". 

" Случвало се е да срещна точния човек в неправилния миг. Може да не е вярното време, само че би трябвало да направиш по този начин, че нещата да се случат. Невинаги получаваме втори късмет в любовта ". 

 

Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР