Леля, вуйна, стринка, тетка - думи с идентично значение, но

...
Леля, вуйна, стринка, тетка - думи с идентично значение, но
Коментари Харесай

Всеки се нуждаe от леля в живота си

Леля, леля, леля, вуйна - думи с идентично значение, само че районни и културни смислови разминавания. Независимо по чия фамилна линия е и дали въобще имате биологична връзка с нея, дано си признаем: лелята е един от най-важните хора в живота на едно дете, само че и също един от най-подценяваните.

Лелята е хибрид сред майка и другарка. На нея ще споделиш онази загадка, която те е позор да признаеш на своите родители, само че и никога няма да издадеш пред компанията ти, тъй като подозираш, че няма да те схванат.

 Unsplash

Когато родителите страдат от прочувствена и физическа изтощеност, лелите са постоянно в режим на подготвеност като същински супргерои. Те ще прочетат 10 пъти обичаната книга на племениците им, без да се отегчат, и със извънреден възторг ще дадат всичко от себе си, с цел да влязат пълноценно в облика на Батман или Спящата хубавица.

Често им се постанова и да извършват функционалността на рефер по време на фамилни спорове, като се стремят да скрият пристрастията си. Една майка знае най-добре по какъв начин да отгледа детето си, само че лелята предлага други възможности и му открехва нова галактика с други гледни точки, които обогатяват светогледа още от ранна детска възраст.

 Unsplash

Да преговорим, лелята е втората ти майка, по-възрастната ти най-хубава приятелката, феята ористница и най-вярна съветница. И вместо умозаключение, дано не забравяме, че 8 март е празник и на лелята. От нас подсещането, от вас - самодейността. Сами ще се изненадате какъв брой по-слънчев ще извършите деня ѝ. Благодарете ни след това.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР