Лекуване на редица заболявания с лекарства и хранителни добавки, препоръчани

...
Лекуване на редица заболявания с лекарства и хранителни добавки, препоръчани
Коментари Харесай

Внимавайте за фалшиви реклами на лекарства


Лекуване на редица болести с медикаменти и хранителни добавки, предложени от известни здравни експерти и лекари, освен това единствено на един промоционален клик разстояние. Подобни зачестяват. А доста постоянно самите експерти схващат от свои познати и сътрудници, че името им е обвързвано с онлайн продажба.

Възможностите да се откри кой стои зад съответните уеб сайтове стават все по-трудни.

„ Седейки пред един стоматологичен кабинет, видях във Facebook лицето си и се учудих тъй като не бях давала изявленията неотдавна и изпаднах във потрес, тъй като вътре пишеше че съм очен доктор, че съм професор по очни заболявания, че съм началник на клиника, което беше най-шокиращото за мене. Работя като общопрактикуващ доктор “, споделя доктор Гергана Николова.

В рамките на няколко часа доктор Николова попада на още интернет страници, които, само че с разнообразни нейни фотоси.

Решаваме да си поръчаме предложената от доктор Николова хранителна добавка.
„ Да госпожо, то е на билкова основа вътре няма никаква химия, пие се два пъти дневно заран и вечер по една капсула, да ви кажа и какви заболявания лекува: при перде на очите, катаракта, другото е глаукома, ретинопатия, астигматизъм, замъглено зрение, може да смъкна диоптър при късогледство и далекогледство без интервенция или без лазерна промяна “, твърди дамата, която го предлага.

Съгласно Закона за лекарствените артикули в хуманната медицина „ Етикетът, представянето и рекламата не би трябвало да приписват на питателните добавки свойства да защищават, лекуват или излекуват заболявания при индивида, нито да се базират на такива свойства “.

„ Проблемът тук е, че защото разпространяването на хранителни добавки или медикаменти е строго контролирано, при сходно деяние може да наподобява по този начин, че те нарушават закона и нарушават възбраната за реклама на лекарствени артикули “, разяснява юрист Мария Шаркова.

За експертите по киберсигурност даже и самото престояване на сходни уеб сайтове може да докара до кражба на персонални данни.

За да не се окаже отговорна, доктор Гергана Николова е решила да сезира прокуратурата за използването на нейното име за реклама на хранителна добавка, с незнайно наличие в най-кратък период.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР