Леководолази от морски клуб „Севт ІІІ“ вадиха потънал автомобил „Опел

...
Леководолази от морски клуб „Севт ІІІ“ вадиха потънал автомобил „Опел
Коментари Харесай

Невнимателен рибар удави колата си в язовир Копринка

Леководолази от морски клуб „ Севт ІІІ “ вадиха потопен автомобил „ Опел Астра “ от водите на язовир „ Копринка “ край Казанлък, заяви "Монитор ".

Колата се озовала на дъното на водоема откакто притежателят решил да припали мотора ѝ през открехнатия непряк прозорец. Колата ненадейно потеглила по стръмния бряг и се насочила към дълбокото, единствено по случайност водачът не я последвал.

Близо три часа траяло изтеглянето. Оказало се, че двигателната част се е забила в коренища и това затруднило опитите на леководолазите да я изтеглят. Наложило се да закачат балони със сбит въздух, а в следствие да дърпат със скутер, описа мъж, взел участие в акцията.

Това не е първият случай за „ удавяне “ на МПС-та в язовира, чийто размер е 140 млн куб м при 44-метрова каменно-насипна стена. Преди няколко месеца се наложило да бъдат вадени микробус и остарял камион „ ЗИЛ “, които се озовали на дъното при опит за среднощен лов на риба от бракониери.

Язовирът е пуснат в употреба през далечната 1955 година, а строителството му е почнало още през 1947-а година. Под водите на Копринка се намират останките от тогавашната столица на траките Севтополис, преди да бъде завирен тя е била проучена и разказана от археологически екип.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР