Лекарство, използвано за лечение на подагра, има потенциала да намали

...
Лекарство, използвано за лечение на подагра, има потенциала да намали
Коментари Харесай

Древно лекарство за подагра бори успешно COVID-19

Лекарство, употребявано за лекуване на подагра, има капацитета да понижи смъртността от COVID-19 с 50%, сочи ново изследване, представено от в. " Дейли мейл ".

Колхикум е лекарство, извличано от растения, което за първи път е употребявано от античните гърци поради своите специфични лечебни свойства.

Започва да се употребява необятно към първи век сл. Хр. за лекуване на подагра и други възпаления и е от дребното лекарства, които се употребяват и до през днешния ден. Това настояват специалисти от Еврейския университет в Йерусалим.

Четири изследвания, включващи 6000 пациенти с ковид, изследват резултатите на лекарството, като всяко демонстрира „ очевидна изгода “ от използването му.

Израелските специалисти анализирали изследванията, като разкрили „ доста усъвършенстване в тежките коронавирусни случаи и най-важното - регистрирано е понижение на смъртността с към 50% спрямо тези, които не са лекувани с колхикум “.

Откритието е значимо, защото лекарството е на ниска цена и изисква доза от половин милиграм дневно, съгласно откривателите.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР