Лекарственият регулатор на САЩ FDA разреши нова терапия с антитела,

...
Лекарственият регулатор на САЩ FDA разреши нова терапия с антитела,
Коментари Харесай

FDA разреши нова терапия, специфична за COVID, причинен от омикрон

Лекарственият регулатор на Съединени американски щати FDA позволи нова терапия с антитела, ориентирана към Коронавирус зараза, породена от разновидността омикрон, съобщи Асошиейтед прес.

В края на предходната година фармакомпанията Eli Lilly разгласи, че стартира работа по основаването на омикрон характерна терапия, откакто тестванията потвърдиха, че предходната терапия с антитела е без резултат против този вид, който бързо стана преобладаващ.

Администрацията на президента Джо Байдън към този момент е закупила 600 000 дози още преди да излезе разрешението на регулатора и ще стартира да дава първите количествата от първичните доставки до държавните здравни управляващи за разпространяване.

Това е „ значима стъпка за посрещане на потребността от повече работещи средства за лекуване на пациенти, защото нови разновидности на вируса не престават да се появяват “, разяснява доктор Патриша Кавацони, шеф на Центъра за медикаменти на FDA.

Съобщението на FDA идва, откакто двете водещи лекувания с моноклонални антитела в Съединени американски щати се оказаха неефективни против омикрон. Данните демонстрират, че лекарството на Eli Lilly работи и против зараждащата разновидност на BA.2 на омикрон, безапелационни са от FDA. Договорът за новата терапия, която носи наименованието bebtelovimab, е на стойност близо 720 млн. $.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР