Лекарствените продукти са неизменна част от живота ни, но за

...
Лекарствените продукти са неизменна част от живота ни, но за
Коментари Харесай

Прочетете тези 6 заблуди за лекарствата

Лекарствените артикули са неизменима част от живота ни, само че за жалост ние посягаме все по-често към тях. Дамските ни чанти са като “ходещи аптечки” с хапчета за високо кръвно, за главоболие, за стомашни проблеми, за болки в гърба, витамини, хранителни добавки и така нататък Но би трябвало да внимаваме, тъй като медикаментите са си медикаменти и постоянно крият риск от странични резултати, по тази причина не трябва да посягаме към тях с лека ръка.

1. Аспиринът е безопасен
Наричат го знамение, тъй като защищава при голям набор от заболявания, само че постоянно не го възприемаме като лекарство и го пием при всеки мотив. А и той може да е рисков, изключително за хора, предразположени към стомашни болести или имащи проблеми със кръвосъсирването.
Най-голям риск обаче крие за децата. Според последните рекомендации на Световната здравна асоциация аспирин не трябва да се дава даже случайно на деца до 12 годишна възраст. Даже е импортирано предложение тази граница да се вдигне на 16 години. Приемането на аспирин в детска възраст може да докара до трайни увреждания на черния дроб.

2. Витамин С не може да се предозира
Всички знаем какъв брой потребен е витамин С и тъкмо по тази причина от време на време прекаляваме с приема му. Ако се разболявате и пиете аспирин, който е смесен с витамин С, също така настрана приемете ампула от витамина и още някакво лекарство, към което той е прибавен, в действителност повече застрашавате здравето си, в сравнение с да се лекувате. Прекаленият банкет на витамин С може да провокира диария, гастрит, бодърствуване, повръщане, тромбози и проблеми с бъбреците. Витамин С не трябва да се приема под формата на лекарства повече от 1 грам дневно.

3. Флуор би трябвало да се пие от най-ранна възраст
Това е един от митовете, който към момента господства. Ние одобряваме флуор посредством водата, употребяваме пасти за зъби, съдържащи го и в доста случаи го пием и под формата на таблетки. А той в действителност крие доста опасности. Все още на бременни и новородени се предписват флуорни капки, даже без да има открит дефицит. Според най-новите проучвания ние си набираме нужното на ден количество посредством храната и водата и всеки спомагателен банкет крие риск от предозиране. Учените са открили, че предозирането може да докара до голям брой нежелани последствия – слаби и чупливи кости, артрит, нарушаване в метаболизма, поява на жълти петна по зъбите. Според най-новите рекомендации на бебета до 6 месеца не трябва да се дава флуорна добавка като профилактика, а оптималния дневен банкет, като в него се включва и набавеният флуор посредством вода и храна, даже за по-големите би трябвало да не надвишава 1 mg, за възрастните – 2 mg.

4. Таблетките калций са най-хубавата отбрана против остеопороза
Истината е, че в случай че можете да си набавите някое вещество от храната, е доста по-добре, в сравнение с да го пиете под формата на таблетки или капсули. Не се заблуждавайте, че в случай че приемате калций под формата на таблетки, само че се храните нездравословно и не се движите, сте се подсигурили против остеопороза. Най-добрата профилактика против това заболяване е всекидневна консумация на артикули като мляко, сирене, зеле, риба, броколи и на първо място физическа интензивност. Не става дума за тежки натоварвания, само че най-малко по един час разходка дневно. От извънредно значение е също да знаете, че кафето блокира усвояването на калция, тъй че в случай че консумирате богати на калций храни по едно и също време с тази напитка, в действителност не си набавяте потребния микроелемент.

5. Антибиотиците оказват помощ при грип
Много хора не подхождат съществено към антибиотиците и постоянно си ги предписват сами при първите сипмтоми на грип. Медицински факт е обаче, че множеството грипни инфекции се предизвикват от вируси. А антибиотиците не са ефикасни против вирусите, а само против бактериите. Тоест антибиотиците имат здравна употребява едвам при затрудненията на грипа. Освен това безогледният банкет на антибиотици само може да предизвика устойчивост и когато в действителност имате потребност от тях, те към този момент ще са неефективни.

6. Ваксините са най-хубавата профилактика против грип
Това ни се втълпява годишно, тъй като някой печели пъклен добре от тази илюзия. Противогрипните ваксини напълно не са най-хубавият метод да се предпазите. Заложете на подсилващи защитните сили билки като ехинацея, жен-шен, маточина, жълт кантарион, къпинови листа. Или на доста потребните пчелни артикули - клеева смес, пчелното млечице и пчелния прашец. Не подценявайте микроелеметите – най-разпространена композиция против грип е цинк + селен, която понижава опцията на вирусите да се популяризират в тялото ни.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР