Лекарите вече имат възможност да предписват електронни рецепти през мобилното

...
Лекарите вече имат възможност да предписват електронни рецепти през мобилното
Коментари Харесай

С мобилно приложение лекарите могат да изписват електронни рецепти и без интернет

Лекарите към този момент имат опция да предписват електронни предписания през мобилното приложение eRx даже и да няма интернет съгласуваност, оповестяват от  " Информационно обслужване ". 

Новата функционалност, която беше създадена от " Информационно обслужване ", облекчава доста медицинските лица и пациентите при домашни визити и незабавни случаи, изключително в мъчно наличните региони. При офлайн режим, електронната рецепта се резервира локално на мобилното устройство на медицинския експерт и когато връзката с интернет бъде възобновена, тя се изпраща към НЗИС. Изписаната рецепта незабавно попада в електронното здравно досие на пациента и може да бъде изпълнена от всяка една аптека, което икономисва голямо време и разноски на лекарите и жителите.

Чрез еRx лекарите могат да изпишат електронна рецепта по всяко едно време и от всяка една точка, без да е нужен достъп до компютър с медицински програмен продукт. Новата версия на мобилното приложение включва също по този начин и усъвършенствания в интерфейса, свързани с данни за пациента, предписани медикаменти и указания за банкет на предписаните лекарства и др.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР