Лекарите в Пирогов не са лекували фиктивно 688 пациенти с

...
Лекарите в Пирогов не са лекували фиктивно 688 пациенти с
Коментари Харесай

Окончателно: Лекари от Пирогов не са източвали НЗОК, реши съдът

Лекарите в " Пирогов " не са лекували фиктивно 688 пациенти с чернодробни болести, реши Върховният административен съд.

Обвиненията, че в " Пирогов " се източват пари по клинични пътеки пристигнаха преди две години от тогавашния министър на опазването на здравето Стойчо Кацаров. Той обществено разгласи, че е бил един от стотиците подправени пациенти на болничното заведение с диагноза " чернодробна цироза ".

Тогава и Здравната каса удостовери, че има съществени нарушавания при отчитането на пари по клинични пътеки и изиска " Пирогов " да върне на касата над 1 милион лв.. Тези обвинявания доведоха до уволняване на тогавашния шеф на Пирогов - Асен Балтов. Две години по-късно Върховният административен съд одобри, че настояването на Здравната каса е безпричинно, а лекарите в " Пирогов " не са направили нарушаване, когато са лекували пациенти по пътека за чернодробни болести, защото това е бил единственият вид, по който да се лекуват хора с постковид синдром.

В претекстовете на съда се споделя също, че Здравната каса не е направила задълбочена инспекция по отношение на аргументите, довели до хоспитализация на пациентите. " Пирогов " обаче ще бъде глобен с 9999 лева за 9 пациенти, които, съгласно Здравната каса, фиктивно са лекувани по друга пътека - за бъбречни увреждания.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР