Лекарите в Канада вече могат да предписват време сред природата

...
Лекарите в Канада вече могат да предписват време сред природата
Коментари Харесай

Канадските лекари вече предписват време сред природата вместо хапчета

Лекарите в Канада към този момент могат да предписват време измежду природата на пациентите, които се нуждаят от това.

Здравните експерти в четири канадски провинции към този момент могат да предписват на своите пациенти пропуски за национални паркове с помощта на новата стратегия PaRX, която се основава на изгодите за физическото и психическото здраве от прекарването на време измежду природата.

PaRx е учредена от B.C. Parks Foundation през ноември 2020 година и беше публично подкрепена от Parks Canada предишния месец, съгласно CBC.

Здравните експерти, които се записват в програмата, могат да предложат на своите пациенти Parks Canada Discovery Pass, което го прави „ първата национална стратегия за определяне на природата в страната “. Пропускът Parks Discovery Pass нормално коства към 57 $ на възрастен годишно.

„ Ние в действителност молим лекарите да дадат приоритет на пациентите, които живеят покрай националните паркове, тъй че да имат достъп и да могат да ги създадат част от всекидневието си, както и на тези, за които цената на пропуща може да е преграда за достъп до природата ", споделя Мелиса Лем, новоизбраният президент на Canadian Association of Physicians for the Environment.

Позовавайки се на изгодите за здравето от пребиваването измежду природата, лекарите предлагат да прекарвате най-малко два часа седмично навън, най-малко 20 минути едновременно.

Според PaRx изгодите от прекарването на няколко часа седмично измежду природата включват по-дълга дълготрайност на живота, нараснала сила, понижен стрес, по-добро въодушевление, понижаване на болката и възстановяване на здравето на сърцето.

В момента програмата е налична в канадските провинции Британска Колумбия, Онтарио, Саскачеван и Манитоба. Тя обаче ще се разшири, с цел да включва всяка канадска провинция и територия.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР