Лекарите в Бургас са обнадеждени, че състоянието на 18-годишната Теодора

...
Лекарите в Бургас са обнадеждени, че състоянието на 18-годишната Теодора
Коментари Харесай

Жената, която спаси момичето, ударено от мълния: Всички други си отидоха, никой не остана

Лекарите в Бургас са обнадеждени, че положението на 18-годишната Теодора в идващите дни ще се усъвършенства.

Остава тежко положението на младото момиче, което през вчерашния ден беше изумено от гръмотевица в Приморско. Лекарите от отделението по Реанимация в Бургас не престават да се борят за живота ѝ, макар че през днешния ден тя към този момент диша независимо.

Момичето остава живо на път за болничното заведение поради бързата реакция на жена от близкия хотел. Снежана Йорданова чува мощния гръм и вижда блъсканица пред хотела. Ето какво сподели тя пред Българска национална телевизия:

" Млад човек викаше за помощ. Искаше някой да се обади на тел. 112. Идвайки насам към този момент видях, че момчето крещи за помощ, а всички се изтеглят, никой не остава ".

Снежана се втурва към 18-годишната Теодора, която лежи в безпомощно положение, с обгаряния по корема.

" Първата ми, естествено, реакция беше да ревизира дали е жива. Аз не съм здравно лице, само че все пак имам някакви обикновени знания. Видях, че тялото е меко, топла е и споделих, че е жива, давай да започваме да я реанимираме със сърдечен масаж и поемане и обдишване ", споделя дамата.

Така Снежана и приятелят на потърпевшото момиче съумели да задържат пулса ѝ цели 20 минути, до момента в който пристигна колата за спешна помощ.

" Ако беше останала по този начин още няколко минути, може би, щеше да бъде съдбовно. Много се надява, това ще бъде най-голямата премия за мен, това момиче да остане живо и да бъде пълностоен човек по-късно ", споделя Снежана.

Жената, споделя че не е обучавана да оказва първа помощ, само че това ѝ е втори случай- помогнала е и на татко си, който получил инфаркт.

Вчерашната стихия в Приморско била страшна, описват очевидци и разказват падналата гръмотевица.

Пострадалото момиче е било прикрито под дърво.

Специалистите поучават при гръмотевична стихия да заобикаляме дървета и водни пространства,, да потърсим заслон на закрито или да се изолираме от земята с дреха.

" Има едно главно предписание, с което можем да изчислим на какво разстояние се намира гръмотевичната стихия от нас. Като забележим мълния, надлежно би трябвало да преброим какъв брой секунди има до звука, разделяме на три и това са километрите, на които е бурята от нас. Ако това са под 25-30 км към този момент неотложно би трябвало да потърсим укритие ", споделя Десислава Тодорова от БЧК-Бургас.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР