Лекарите са установили как действа на доброволци най-лютата чушка в

...
Лекарите са установили как действа на доброволци най-лютата чушка в
Коментари Харесай

Какво се случва с тялото, ако ядете най-лютата чушка в света

Лекарите са открили по какъв начин работи на доброволци най-лютата чушка в света – американският хибриден вид „ Каролински жътвар “, написа BMJ Case Reports, представен от БНР.

При 34-годишен пациент е установена неочаквана болежка в главата и шията, само че други признаци като утежняване на речта, слуха и зрението не са установени Компютърната томография е посочила редуциране на няколко артерии в мозъка.

Според лекарите пациентът е получил обратим церебрален вазокострикторен синдром -главоболие, повръщане, оток на зрителната папила и закъснение на сърдечната активност, което трае до 24 часа и по-късно организмът се възвръща.

След 5 седмици пациентът се е възстновил изцяло – болките са минали, а артериите са се върнали в естественото си положение, написа още BMJ Case Reports.

Каролинският жътвар е американски хибриден вид, основан на чили. Регистриран е в Книгата на Гинес като най-лютата чушка в света. Ежегодно се организират надпревари по ястие на този тип чушка, като върхът е от 2016 година, когато Уейн Алдженио е съумял да изяде 116 грама за 1 минута.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР